Regija

Megdan najavio nešto kod nas neviđeno, svoju prvu ‘bare knuckle‘ priredbu

 Megdan FC
Vodstvo srpske borilačke promocije najavilo je priredbu imena ‘Megdan na ruke‘

Nakon vrlo uspješne devete priredbe srpske promocije sa sjedištem u Novom Sadu, krenule su pripreme za deseti Megdan, koji je Aleksa Balašević najavio kao jednu posebnu vrstu spektakla, kakva u ovoj regiji, barem po pitanju borilačkih priredbi, još nikad nije viđena. Ipak, ta priredba neće biti idući borilački program u Megdanovoj organizaciji. To je otkriveno putem službenog Instagram profila promocije.

Megdan će prije jubilarne priredbe ući u svijet bare knuckle boksa, a ta priredba trebala bi se održati ove jeseni ili zime. Osim što je najavljena kao prva bare knuckle priredba u ovom dijelu Europe (neke promocije imale su ranije po jednu ili dvije takve borbe unutar svojih programa), dodano je kako će se na programu nalaziti tri borbe koje regija želi vidjeti, no ovog puta po pravilima boksa bez rukavica. Kao što je navedeno, priredba naziva "Megdan na ruke" još uvijek nema službeni datum održavanja, ali će svakako biti održana prije desetog Megdana.

Isto tako, iz Megdana su dodali kako og epidemioloških mjera ne mogu biti sigurni kad će se održati ta spomenuta deseta priredba, budući da istu nemaju namjeru održavati bez prepune i rasprodane dvorane koja bi istu ugostila. Tu bi najvjerojatnije bila riječ o novosadskom "SPENS-u", no tako što još uvijek nije potvrđeno. Sve će ovisiti o odlukama vlasti Srbije u narednim tjednima ili mjesecima.

Megdan se do sada iskazao kao promocija specifičnog načina rada, više u smjeru nekadašnjeg Pridea, barem po pitanju ugovaranja borbi. Iako se kod njih može vidjeti i ona apsolutno sportska strana, posebno po pitanju kickboxing programa, gdje su i izgradili veliku zvijezdu Čedu Pantića, MMA program im se puno više svodi na sami show nego na neku visoku borilačku kvalitetu sudionika. Pored toga, uspjeli su izgraditi neke rivalitete unutar svog rostera, što je također pozitivno za uspjeh promocije. I to je recept koji zapravo jako dobro prolazi jer je puno pristupačniji publici ne toliko bliskoj samom borilačkom sportu. Za sada im jako dobro ide pa nemaju razloga da tako i ne nastave.

Linker
23. travanj 2024 20:13