Regija

Michael Hunter objasnio zašto su propali pregovori s Hrgovićem: ‘Nisam pobjegao od njega‘

Michael Hunter
 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Američki boksač Michael Hunter i Filip Hrgović trebali su se boriti za obaveznog izazivača po IBF-u

Dugo se povlačila priča vezana za borbu između Michaela Huntera (20-1-1) i Filipa Hrgovića (13-0-0), no taj meč nažalost još uvijek nismo gledali. Početkom veljače pojavila se vijest kako IBF traži obaveznog izazivača te su pokušali upariti Hrgovića i Huntera. Pobjednik bi se borio za titulu koju je donedavno držao Anthony Joshua, a sada je u vlasništvu Oleksandra Usyka.

Otprilike dva mjeseca kasnije održana je licitacija za prava organizacije tog meča. Eddie Hearn i njegov Matchroom Boxing dobili su pravo organizacije, a boksači bi dijelili cifru od 666 tisuća dolara. Hunter bi dobio 60 posto, a Hrgoviću bi pripalo 40 posto iznosa. Hrgović i njegov tim pristali su na takve uvjete i sve što se čekalo jeste potpis od strane Michaela Huntera. Međutim, tada kreću zavrzlame, a početkom svibnja, Hunter se službeno povukao iz tog meča.

Eddie Hearn, kao i sam Hrgović bili su poprilično razočarani. Michael Hunter s druge strane nosio se s optužbama da se uplašio, no američki boksač još je u svibnju tvrdio da postoji bolja ponuda od Trillera te da je i dalje zainteresiran za borbu protiv hrvatskog boksača. Michael Hunter u razgovoru za 3KingsBoxing otkrio je što se točno dogodilo i zašto su dogovori propali.

"I boks je posao, a moje je mišljenje da Eddie Hearn i Team Sauerland nisu najbolje surađivali jedni s drugima, a i odvratili su Triller od 'purse bida' (licitacije za honorar boraca). Eddie Hearn je na kraju bio jedina osoba s ponudom. Previše su otegnuli tu priču, a nisu nam nikad ni poslali email. Bio je to loše odrađen posao i za mene jedna lagana odluka. Moj originalni plan je bio da se s Hrgovićem borim na Trillerovoj priredbi, ali nisam nimalo dvojio oko toga što napraviti jednom kada sam čuo da iz Trillera ne žele imati nikakvog posla s takvim ljudima i da žele surađivati sa mnom osobno", objašnjava Hunter pa potom i komentira tvrdnje da se "uplašio" Hrgovića:

"Uopće nisam pobjegao od njega! On je na kraju završio u meču s nekime tko nije uopće rangiran... Radi se o tome da Hrgović ne obavlja sam svoj posao i upravo je stoga stalno prisiljen na čekanje. Zato je i bio onako ljut. S druge strane, ja neću samo stajati i čekati da mi se u karijeri otvore neke nove stvari. Sam ću napraviti ono što je potrebno. I to upravo i radim. Ako mene pitate, mislim da je ta borba i dalje moguća ako Triller bude voljan uložiti novac i to realizirati. Morao sam učiniti istu stvari. Težak sam protivnik, borac protiv kojeg puno riskirate, a malo toga možete dobiti... Nazovite takvu situaciju kako hoćete", zaključio je Hunter.

Čini se kako oba boksača imaju tendencije boriti se jedan protiv drugoga, no šteta je što su se raznorazne tehnikalije ispriječile pri ugovaranju meča koji bi za Hrgovića zasigurno bio najveći u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri. Filip je nažalost utrošio puno vremena na same pregovore s Hunterom i teško je očekivati da bi ponovno bio zainteresiran nakon svih zavrzlama koje mu je američki boksač priuštio.

Linker
15. travanj 2024 07:04