Regija

Mladen Brestovac o Plazibatu: ‘On ima odličnu psihu, nikada ne vidiš strah i nemoć u njegovim očima‘

Antonio Plazibat (lijevo) i Mladen Brestovac (desno)

 Instagram (antonio Plazibat) |screenshot (youtube, Podcast Inkubator)
Umirovljeni hrvatski kickboksač gostovao je u Podcast Inkubatoru

Sve smo bliže novom nastupu Antonija Plazibata, a najboljeg hrvatskog kickboksača čeka vjerojatno najvažniji meč u dosadašnjem tijeku karijere.

Plazibat će u subotu navečer predvoditi Glory: Collision 5 event, a protivnik će mu biti klupski kolega Kevin Tariq Osaro. Pobjednik meča postat će privremeni prvak Gloryjeve teške kategorije i sljedeći izazivač Rica Verhoevena.

Collision 5 event bit će spektakl pred nešto više od 15 tisuća ljudi, a Plazibat nikad prije nije imao priliku predvoditi tako velik event. Radi se o velikoj prilici za našeg kickboksača, a mi ne sumnjamo da će ju on iskoristiti.

Ususret suboti i velikom meču, puno će biti analiza i najava vezanih za sam meč, a Podcast Inkubator odabrao je sjajnu dvojicu gostiju za najaviti takav meč. Najpoznatiji hrvatski podcast posjetili su Mladen Brestovac i njegov trener Aleksandar Pupac.

Za one koji možda nisu upućeni, Mladen Brestovac dugi niz godina bio je naš najbolji kickboksač i dvaput se borio za Gloryjevu titulu prvaka u teškoj kategoriji. U oba meča nažalost je izgubio od Rica Verhoevena.

Brestovac dobro poznaje Plazibata, a više puta su zajedno trenirali i sparirali. U razgovoru s voditeljem Markom Petrakom, Brestovac je prepričao kako je Plazibat još na počecima svoje profesionalne karijere bio nevjerojatno dobar na sparinzima.

‘‘Super je radio, bio je nevjerojatan. Već tada je bio jako tvrd, on ima odličnu psihu kad prima udarce. Čak i kad je umoran, on ide prema naprijed, vidiš mu u očima da je željan borbe. Mnogima u očima vidiš strah ili nemoć kad su umorni i primaju udarce, a kod Plazibata ne vidiš ništa od toga.‘‘, rekao je Brestovac, a potom se ubacio Aco Pupac, glavni trener Spartan Gyma.

‘‘Plaza je znao dolaziti po tjedan dana kod nas. On toliko uživa da pjeva dok sparira s Brestovcem. Nemam što reći.‘‘, dodao je Pupac.

U nastavku razgovora Marko Petrak pitao je Mladenovog trenera o Plazibatovom potencijalu. Petraka je zanimalo je li Pupac još onda vidio potencijal za velike stvari ili je ipak sumnjao u Plazibata. Pupac je pojasnio da je potencijal bio itekako vidljiv.

‘‘Da, vidio se potencijal. Mladen (Brestovac) mu je još tada govorio ‘kolike su ti podlaktice‘. Nije da se sada ulizujemo, ali stvarno je bio dobar. Njegov meč s onim frajerom (Bahram Rajabzadeh) što se sada tuče u Gloryju, finale Europskog prvenstva, to je bio najjači meč koji sam ikada uživo gledao. To je tip koji je nedavno (Luisa) Tavaresa brutalno riješio.‘‘, rekao je Pupac.

Poznati hrvatski trener pričao je o meču iz 2018. godine s WAKO Europskog prvenstva. Plazibat je tada porazio Rajabzadeha, a nije isključeno da se u skorije vrijeme ponovno obračunaju. Rajabzadeh je pobjedom nad Tavaresom izborio nastup na Gloryjevom turniru osmorice krajem godine, a na turniru će nastupiti i Plazibat.

Bahram Rajabzadeh iza sebe ima 62 profesionalne pobjede i jedan jedini poraz. Sergej Maslobojev jedini je kickboksač koji ga je uspio poraziti i ovaj Azerbajdžanac mogao bi napraviti ozbiljne stvari unutar Gloryjeve teške kategorije.

Ozbiljne stvari radi već neko vrijeme radi i Antonio Plazibat, a njegov meč protiv Rajabzadeha možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Osim meča Rajabzadeha i Plazibata, preporučamo da pogledate i epizodu Podcast Inkubatora u kojoj su gostovali Mladen Brestovac i Aleksandar Pupac. Klikom na LINK možete pristupiti podcastu.

Linker
02. svibanj 2024 00:51