Regija

Na finale FNC Armagedona dodana još četiri meča: Nastupaju Adriana Vuković, Karlo Caput,...

Monika Porazynska i Adriana Vuković
 RONALD GORSIC/CROPIX
Ukupno osam zanimljivih dvoboja čeka nas u dvorani zagrebačkog American Top Teama

Sve nam je bliža finalna priredba FNC Armagedona. Nakon dvije odgode, dugoočekivana akcija iz kaveza zagrebačkog American Top Teama konačno će se održati 10. travnja.

Na spomenuti datum gledat ćemo četiri finala, ali i četiri meča koja donose nastupe nekoliko poznatih lica s domaće borilačke scene.

No, krenimo s finalistima.

U finalu perolake kategorije susrest će se Daniel Bažant (4-2) i Nino Škrijelj (5-1). Ovo je, podsjetimo, zapravo revanš jer Daniel i Nino već su se susreli u četvrtfinalu, a tada je pobjedu odnio borac iz pulskog Trojana.

Laka kategorija donosi nam susret Patrika Čelića (3-0) i Marka Bojkovića (0-0). Između predstavnika zagrebačkog American Top Teama i udarača iz beogradske Ahilej Borilačke Akademije palo je već dosta verbalnih razmjena i sada je vrijeme da s riječi prijeđu na djela.

U velter kategoriji gledat ćemo zagrebački duel Jakoba Kosića (2-1) iz ATT-a i Marka Ostaneka (3-1) iz Ban Teama. Nokauter protiv grapplera, čiji će stil prevladati?

Finale srednje kategorije donosi još jedan vrlo zanimljiv okršaj u kojem ćemo gledati Đanija Barbira i Andija Vrtačića. Zagrebački ATT protiv pulskog Trojana! Sudar dva uzbudljiva udarača nešto je što FNC-ovi fanovi s nestrpljenjem čekaju.

U preostala četiri meča koja nisu dio ranije spomenutog turnira vidjet ćemo najveću nadu hrvatskog ženskog MMA-a, Adrianu Vuković (3-0). Za mladu Adrianu ovo će biti prvi nastup nakon srpnja prošle godine kada je na FNC 3 priredbi već u prvoj rundi ugušila Poljakinju Moniku Porażyńsku. Vuković će novu pobjedu loviti protiv Gulnazik Omorove, borkinje nadimka 'Flower' koja je rođena Kirgistanu, ima 18 godina i baš poput nje još uvijek ne zna za poraz (3-0).

U akciji ćemo gledati i Karla Caputa (8-2). 28-godišnji Dubrovčanin u kavez se vraća nakon poraza kojeg mu je u KSW debiju nanio Maciej Kazieczko. Caputa ovom prigodom čeka Englez iz Middlesbrougha, Harry Hardwick (5-3), inače borac koji je posljednja dva nastupa odradio pod okriljem Bellatora. Hardwick je u kavezu poznate američke promocije upisao po jednu pobjedu i poraz.

U preostala dva susreta Vlasto Čepo iz zagrebačkog ATT-a borit će se poriv Leona Krajačića, a nakon uspješnog debija na FNC 1 priredbi, u kavezu ćemo ponovno gledati i zagrebačkog teškaša Donalda Ćosića kojeg čeka borba sa Slovencem Tadejom Dajčmanom.

Linker
25. travanj 2024 05:48