Regija

Nemanja Nikolić izgubio u KSW debiju, ishod meča odredio je udarac koji se ne viđa često u oktogonu

Nemanja Nikolić

 Screenshot/YouTube
Ključni trenutak dogodio na ulazu u posljednju minutu prve runde, kada je Poljak pogodio Kobu ‘spinning back kickom‘ u glavu

Srpski borac Nemanja Nikolić izgubio je od Bartosza Leška u borbi srednje kategorije održanoj na KSW 84 priredbi u poljskoj Gdyniji (Polsat Plus Arena). "Koba" je u oktogon najjače europske organizacije stigao kao neporažen borac, s devet pobjeda iz isto toliko prethodnih mečeva, ali domaći predstavnik pokvario je njegov debi u KSW-u, završivši ga "rear naked chokeom" krajem prve runde.

Nikolić je od samog početka krenuo agresivno i nakon kratke razmjene udaraca na otvaranju pritisnuo Leška uz žicu, te ga solidno kontrolirao. Uslijedilo je Nemanjin udarac koljenom u tijelu i kratki "dirty boxing", a onda se borba vratila na centar, ali ne zadugo, budući da je Nikolić ponovno pritisnuo protivnika na žicu. Gledali smo potom kratku parterašku sekvencu tijekom koje je Leško razbio "Kobi" arkadu, a onda je borac Fight Companyja nastavio raditi pritisak na protivnika u "stand upu". Od sredine prve runde akcija se odvijala na središnjem dijelu kaveza. Nikolić je u nekoliko navrata solidno pogađao Poljaka ručnim tehnikama, ali je istovremeno i primao Leškove "middle", odnosno, "low" kickove, te djelovao sve usporenije.

Ključni trenutak dogodio na ulazu u posljednju minutu prve runde, kada je Leško pogodio srpskog borca atraktivnim, ali i vrlo snažnim, "spinning back kickom" u glavu, te ga srušio, nakon čega je uslijedio silovit "ground and pound" od strane 27-godišnjeg poljskog borca. Nikolić je tražio izlaz iz vrlo teške situacije, međutim, nije ga uspio naći. Leško je kapitalizirao prednost koju je stvorio i, na koncu, završio srpskog borca "rear naked chokeom" deset sekundi prije isteka runde.

Bio je to, dakle, Nikolićev prvi poraz u karijeri, dok je Poljaku ovo bila 13. pobjeda (uz tri poraza i dva neriješena ishoda), a ujedno i povratak na pobjednički kolosijek, nakon što je u ožujku izgubio od Toma Breesea.

Linker
24. travanj 2024 09:08