Regija

Nikola Joksović ekspresno do nove pobjede: Emmanuel Dawa izdržao je manje od tri minute

Nikola Joksović

 Screenshot (ufc Fight Pass)
28-godišnji srpski borac odradio je jako dobar nastup pod okriljem Aresa

Lijepe vijesti dolaze iz Pariza s Ares FC 13 eventa. Talentirani srpski borac Nikola Joksović nokautom u prvoj rundi porazio je Emmanuela Dawu, borca iz Srednjoafričke Republike. Dawa je iskusan borac (10-8 omjer pobjeda i poraza), a regionalni MMA fanovi sjećaju ga se po porazu od Bojana Veličkovića u šestom mjesecu 2021. godine. No, vratimo se na borbu Joksovića i Dawe.

Početkom borbe Dawa je zauzeo sredinu kaveza i bio je blago konkretniji bacajući lijevi ‘‘kick‘‘ u više navrata. Joksović je bio strpljiv, čekao je priliku za rušenje, a do rušenja je došao nakon otprilike minutu i pol prve runde. Držao je Joksović gornju poziciju otprilike jednu minutu, zadao je nekoliko dobrih udaraca prije nego se Dawa uspješno pridigao. Nakon nešto manje od tri minute borbe, Joksović je pogodio lijevim krošeom, Dawa je teško uzdrman završio na tlu, a Nikola je posao dovršio s nekoliko udaraca iz gornje pozicije.

Sjajan nastup borca iz dvorane Car Dušan Silni čiji borci iz tjedna u tjedan upisuju pobjede. Miloš Janičić borac je koji povremeno trenira u toj dvorani, a proteklog vikenda upisao je fantastičnu pobjedu na FNC 10 eventu. Tjedan dana prije toga, Ognjen Babić slavio je na FCR-ovoj priredbi u Švedskoj, a sada je i Nikola Joksović odradio sjajan nastup.

Joksoviću je ovo deseta pobjeda u 11. profesionalnom nastupu i četvrta nokautom. 28-godišnji srpski velteraš jedan je od glavnih pretendenata za FNC-ov pojas u velter kategoriji, a sada je upisao i prvu pobjedu u svom drugom nastupu pod okriljem Aresa. Zapravo jedini poraz u karijeri upisao je upravo u Aresu, a to se dogodilo u trećem mjesecu prošle godine. Tada ga je Karim Rabei porazio jednoglasnom odlukom sudaca.

Linker
26. travanj 2024 07:30