Regija

Novosti iz Ares FC-a: Šehić i Joksović ugovorili nove nastupe, Ivana Petrović uskoro brani pojas

Nikola Joksović (lijevo) i Benjamin Šehić (desno)

Francuska MMA organizacija bit će vrlo zanimljiva za popratiti MMA fanovima iz naše regije

Francuska organizacija Ares FC sve je češće utočište boraca iz naše regije. Benjamin Šehić, Nikola Joksović i Ivana Širić Petrović očito se jako dobro osjećaju u toj organizaciji i uskoro ih čekaju novi nastupu.

Hrvatsko-norveška borkinja Ivana Širić Petrović svoju titulu u muha kategoriji branit će 7. travnja (četvrti mjesec). Protivnica će joj biti Ewelina Wozniak (7-1-0), dok će neporažena Ivana tražiti šestu pobjedu u svojoj profesionalnoj karijeri. Novom pobjedom, borkinja rodom iz Mostara mogla bi se dodatno primaknuti potpisu ugovora s UFC-om.

Ivana je pojas osvojila u devetom mjesecu prošle godine, a event se održao samo dan uoči UFC-ovog eventa u Parizu. Ivana Širić Petrović imala je priliku pokazati se pred UFC-ovim predstavnicima, a pojas je osvojila porazivši Alexandru Tekenah ‘‘submissionom‘‘ u trećoj rundi.

Što se Nikole Joksovića (10-1-0) i Benjamina Šehića (5-2-0) tiče, njih dvojica također su saznali datume svojih sljedećih nastupa. Obojica će nastupiti 12. svibnja (peti mjesec) na Ares FC 15 eventu, a poznata su i imena njihovih protivnika.

Bosanskohercegovačkog teškaša Benjamina Šehića čeka obračun s opasnim Alexanderom Soldatkinom (13-3-0). Soldatkin je ruski borac s njemačom adresom, a trenutno je u nizu od 10 uzastopnih pobjeda. Meč protiv ‘‘Benhe‘‘ bit će mu debitantski pod okriljem Aresa, a Francuzi sigurno imaju velika očekivanja od 29-godišnjeg Soldatkina.

Šehić je pod okriljem Aresa nastupio četiri puta, a upisao je dvije pobjede i dva poraza. Posljednji nastup odradio je u 12. mjesecu prošle godine, a ‘‘submissionom‘‘ nakon samo 85 sekundi porazio je Badra Medkourija (4-0).

Joksovića ček meč protiv vrlo iskusnog francuskog borca Vincenta del Guerre (29-20-1). 33-godišnji borac nadimka ‘‘Warrior‘‘ majstor je za pobjede prekidom. Deset puta slavio je nokautom, a čak 15 puta ‘‘submissionom‘‘. Francuz je ipak sklon i porazima prekidom. Četiri puta je nokautiran, a čak 13 puta prisiljen je na predaju. Samo sedam od njegovih 50 mečeva otišlo je na sudačku odluku. Trenutno je u seriji od četiri uzastopne pobjede i poraz nije okusio od sredine 2018. godine.

Joksović je u nizu od tri uzastopne pobjede, a posljednju je upisao ranije ovog mjeseca. Nokautom u prvoj rundi porazio je Emmanuela Dawu, a borba se održala upravo u Aresu.

Ares FC 15 event održat će se 12. svibnja (peti mjesec) u Parizu, a predvodit će ga Demarte Pena (13-1-0) i Mehdi Saadi (5-1-0) borbom za pojas u lakoj kategoriji.

Linker
22. travanj 2024 19:58