Regija

(VIDEO) Oktagon podijelio mečeve prvog kola turnira: Pogledajte Veličkovićevu pobjedu i sjajan govor

Bojan Veličković (desno)

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Češko-slovačka MMA organizacija uvijek objavi snimke mečeva 10-15 dana nakon samog eventa

Vrlo nezgodnog protivnika imao je Bojan Veličković na početku Oktagonovog turnira 16-orice za glavnu nagradu u iznosu od 300 tisuća eura. Ponajbolji srpski MMA borac borio se protiv Moldavca Iona Surdua (12-5-0), momka poznatog po jako dobrim udaračkim vještinama.

Surdu je devet od ukupno 12 svojih pobjeda upisao nokautom, a i protiv Veličkovića se pokazao opasnim udaračem. Naime, borba Surdua i Bojana završila je u prvoj rundi, a kulminacija je uslijedila nakon dvostrukog nokdauna. Oba borca završila su na tlu nakon jedne razmjene, ali deblji kraj ipak je izvukao Surdu.

Veličković se sjajno snašao, zaključao je ‘‘anakonda gušenje‘‘ i prisilio je Surdua na predaju nakon samo dvije minute i 55 sekundi borbe. Na prvu bi se reklo ‘‘laka pobjeda‘‘, ali pogledom na sam meč lako se uvjeriti da nije Bojan tako lako došao do pobjede.

Iskustvo i puno bolje vještine u parteru prevagnule su u korist srpskog borca, a Oktagon je nekih dva tjedna nakon tog eventa podijelio snimku kompletne borbe između Veličkovića i Surdua. Borba je otprije nekoliko dana dostupna na njihovom kanalu, a svakako se isplati odvojiti tih nekoliko minuta na taj uzbudljivi meč.

Nekoliko minuta odvojite i na Bojanov govor nakon meča. Veličković se osvrnuo na emotivne trenutke koje je prolazio nakon smrti svog oca i održao je jako lijep govor.

‘‘Osjetio sam prisustvo svog oca ovdje i on mi je pomogao da dođem do pobjede. On mi je uvijek govorio: ‘Nemoj biti nasilan, ne pokušavaj nauditi nekome. Pokušaj ga završiti ‘submissionom‘, budi pametniji od protivnika‘. Kad sam vidio najavu u kojoj Surdu govori da dolazi po krv, nadao sam se da ću ga uspjeti završiti ‘submissionom‘ i da nitko neće izaći krvav iz ove borbe. To je jako bitna lekcija koju me naučio.‘‘, dio je Bojanova govora, a kompletnu borbu i govor možete pogledati u videu ispod ovog odlomka.

Osim Bojanove pobjede, na Oktagonovom YouTube kanalu dostupni su i ostali mečevi osmine finala Tipsport Gamechanger turnira. Izdvojit ćemo meč između Christiana Jungwirtha i Tate Primere. Njemački borac slavio je jednoglasnom odlukom sudaca nakon tri runde dvoboja, a borbu vrijedi pogledati, jer upravo je Jungwirth sljedeći Bojanov protivnik.

Veličković će put u polufinale tražiti 17. lipnja (četvrti mjesec) na Oktagon 44 eventu, ali neće mu biti nimalo lako protiv ovog vrlo opasnog njemačkog borca kojeg pamtimo i po uvjerljivoj pobjedi nad Ivicom Truščekom.

Meč Jungwirtha i Primere možete pogledati ispod ovog teksta.

Linker
19. travanj 2024 23:07