Regija

Nikolina Ćačić u finalu Europskog prvenstva

Nikolina Čačić
Hrvatska boksačica Nikolina Ćačić plasirala se u finale Europskog prvenstva za mlađe seniore koje se održava u Sofiji. Ona je u polufinalu kategorije do 54 kg superiorno pobijedila Poljakinju Karolinu Dominiku Ampulsku.

Kako je navedeno na web stranicama Hrvatskog boksačkog saveza, Nikolina je odlično odradila cijeli susret i iskoristila svoju visinsku prednost sa Poljakinjom, brončanom europljankom s prošlogodišnjeg prvenstva. Nakon pobjede i plasmana u finale, Nikolinin trener Franjo Kristić iznio je svoje dojmove.

"Potpuno sam zadovoljan kako je odradila susret. Nije bilo niti jednog trenutka da smo hitno trebali nešto promijeniti u taktici dogovorenoj prije susreta te sam staloženo u kutu dočekao ovu pobjedu", rekao je trener naše reprezentacije.

Ćaćić će sutra boksati finale u kojoj će joj suparnica biti Irkinja Fay Niamh Chloe. Fay je u svom polufinalu glatko savladala Rumunjku Cobzaru. Također, Irkinja je lani u četvrtfinalu Europskog prvenstva izgubila od Engleskinje Scott.

Medalje na ovom prvenstvu osigurao je i Gabrijel Veočić, no mladi boksač iz Slavonskog Broda morat će se zadovoljiti broncom. On je u svom jučerašnjem polufinalu poražen od predstavnika Rusije.

Linker
19. travanj 2024 12:25