Regija

Nikolina Ćaćić uvjerljivo savladala Amerikanku i izborila drugo kolo olimpijskog turnira

Nikolina Ćaćić
 Frank Franklin II/POOL/AFP
Najmlađa boksačica na olimpijskom turniru sjajno je otvorila svoj nastup

Teško je mogao bolje započeti prvi službeni natjecateljski olimpijski dan. 20-godišnja hrvatska boksačica perolake kategorije (do 57 kilograma), Nikolina Ćaćić, odradila je sjajan, "fajterski" meč te je jednoglasnom sudačkom odlukom savladala Yarisel Ramirez iz SAD-a, izborivši tako mjesto u osmini finala, odnosno među 16 najboljih.

Od prve sekunde Nikolina je agresivno krenula u ovaj meč, pokazavši protivnici što ju čeka, da bi onda taktički uhvatila distancu koja joj odgovara te je krenula kažnjavati svaku pogrešku svoje protivnice. Sjajno se Nikolina kretala i strateški koristila prednost u dužini ruku i vrlo brzo je protivnicu navela na podosta nerezonske desne krošee, koje je naveliko promašivala, a gotovo svaki put je Nikolina to kažnjavala svojim direktima. Sve je u prve tri minute izgledalo i više nego dobro.

image
Yarisel Ramirez vs. Nikolina Ćaćić
Frank Franklin II/POOL/AFP

Nakon čisto osvojene prve runde za hrvatsku boksačicu, jednako dobro ušla je u drugu. Svojoj godinu dana mlađoj protivnici nije dozvolila da se razmaše, iako je Amerikanka pokazivala veliku želju napraviti ovaj meč što otvorenijim. U nekim trenucima je Nikolina željna borbe to prihvaćala, ali bi isto pravovremeno zatvarala klinč i tako ne dozvoljavala protivnici da se razmaše. Sredinom druge runde Ćaćić je pogodila nekoliko kombinacija i time još više popravila već jako dobar dojam. U završnici runde pronašla je i Ramirez nekoliko pogodaka, prema sucima dovoljno da preokrene situaciju i jednoglasno uzme rundu te da se u treću uđe izjednačeno.

Nakon možda i nerealno izgubljene druge runde, nastavila je Nikolina ipak staloženo voditi meč prema svojoj pobjedi. U trećoj rundi najviše povjerenja dala je svom prednjom direktu. Kroz istog joj je Ramirez pokušavala proći, ali to bi najčešće završavala klinčem. Za razliku od uzbudljive prve dvije, treća runda bila je puno pasivnija, no na kraju je nagrađena želja za borbom hrvatske boksačice, dodatno potvrđena s nekoliko preciznih pogodaka u posljednjih pola minute. To je potvrđeno još jednom jednoglasno bodovanom rundom, ovog puta ponovno u korist Nikoline Ćaćić, koja je tako izborila svoje mjesto u idućem krugu.

Unatoč izgubljenoj drugoj rundi, Ćaćić je ovaj meč odradila staloženo te možemo reći kako je njeno slavlje bilo uvjerljivo, budući da je protivnicima, izuzev nekoliko udaraca s kraja druge runde, niti jednom nije uspjela ozbiljnije ugroziti.

image
Nikolina Ćaćić
Luis ROBAYO/AFP

Nilkolinu u drugom kolu čeka Kanađanka Caroline Veyre, a meč protiv nje održat će se u ponedjeljak 26. srpnja, nešto iza 7 sati ujutro. Najvažnije je da naša boksačica nastavi jednako kao u ovom meču, opušteno i staloženo. Talent i kvalitetu posjeduje, protivnica sigurno nije nepobjediva i Nikolina svakako ima realnu šansu napravili dodatni korak prema medalji, odnosno doći na jedan korak do osvajanja iste.

Linker
14. travanj 2024 08:26