Regija

Nikolina i trener prezadovoljni nakon pobjede u prvom kolu: ‘Odlučila sam uživati bez pritiska‘

Franjo Kristić i Nikolina Ćaćić
 Hrvatski Boksački Savez
Hrvatska boksačica nije sakrivala zadovoljstvo nakon prve olimpijske pobjede

Ponos i zadovoljstvo vidjelo se na licu Franje Kristića, trenera boksačkog kluba Omega te isto tako glavnog trenera hrvatske olimpijke Nikoline Ćaćić. Nakon što je postala povijesno prva hrvatska boksačica na Igrama, odmah si je osigurala i mjesto u povijesti kao prva hrvatska boksačica koja je u olimpijskom ringu i pobijedila.

Bila je "Nina" uvjerljiva protiv Amerikanke Ramirez pa nije bilo razloga za ništa drugo nego za zadovoljstvo kod boksačice i njenog trenera.

"Nikolina je uživala i bila je bolja, nemam tu što više reći. Drugu rundu je malo stala, ali na kraju je bilo sve po planu. Ona me uvijek malo zezne. Sve u svemu je dobro, idemo dalje, na Kanadu", izjavio je Kristić uz osmijeh na licu.

Nikolinina prva izjava bila je nešto sadržajnija.

"Jako sam zadovoljna mečem i svojom izvedbom. Fokusirala sam se i želja mi je bila odraditi meč bez ikakvog pritiska. Htjela sam uživati u svakom trenutku jer ovo se neće doživjeti puno puta. Upravo ono što sam rekla, onda kad sam bez pritiska očekujem svoju najbolju izvedbu i evo, rezultat je tu", izjavila je boksačica koja će u ponedjeljak nastupiti u drugom kolu turnira perolake kategorije protiv Kanađanke Caroline Veyre.

32-godišnja Veyre u prvom je kolu bila slobodna, a najveći dosadašnji uspjeh joj je srebro s Panameričkih igara. Mjesto u Tokiju izborila je na račun svjetskog rankinga. Na Svjetskom prvenstvu nastupila je četiri puta, jednom (2018. godine u Delhiju) izborivši plasman među osam najboljih. To je ono što će pripasti pobjednici ovog meča drugog kola olimpijskog turnira. Meč je na rasporedu u ponedjeljak nešto iza 7 sati.

Linker
18. travanj 2024 06:21