Regija

Ognjen Babić dominantnom izvedbom upisao novu pobjedu, pehar mu uručio Aleksandar Rakić!

Ognjen Babić

 FNC
Srpski borac još je jednom potvrdio zašto ga se smatra jednim od najvećih MMA talenata na Balkanu

Po završetku vrlo zanimljivog preliminarnog dijela FNC 13 priredbe, red je došao na "main card". Glavni dio programa otvorili su Ognjen Babić i Axel Nobou, koji su odmjerili snage u "catchweightu" do 80 kilograma. Babić je potvrdio status jednog od ponajvećih balkanskih MMA talenata, te je dominantnom izvedbom pobijedio Francuza prekidom u prvoj rundi.

Babić je odlučnije krenuo u meč, te zauzeo središte oktogona od samog poćetka borbe. Bacio je nekoliko "low kickova", a istom mjerom uzvraćao je i francuski borac. Nakon 45 sekundi Babić je krenuo u napad ručnim tehnikama, no izgledalo je kao da se poskliznuo, što je rezultiralo padom ispred Noboua, koji ga je kaznio s nekoliko udaraca iz gornje pozicije, ali je 22-godišnji srpski borac uspio konsolidirati i nedugo potom - završiti priču. Uslijedila je sjajna parteraška sekvenca tijekom koje je Babić demonstrirao svoje vrhunske "grapplerske" vještine. Najprije je uhvatio polugu na Nobouvoj ruci, a potom je došao u gornju poziciju, odnosno "full mount" kojeg je na koncu kapitalizirao "rear naked choke" gušenjem.

Bila je to peta pobjeda u petoj profesionalnoj borbi ovog sjajnog novosadskog borca kojom je zadržao svoj savršen omjer, a pehar mu je uručio Aleksandar Rakić. Podsjetimo, Babić je pao na vagi i prebacio marginu za 1,6 kilogram, zbog čega će 20% svoga honorara morati proslijediti protivniku.

Linker
30. travanj 2024 03:55