Regija

Otkriven je datum Rakićevog meča protiv Jana Blachowicza? Informacija isplivala iz ‘Raketinog‘ kampa

Aleksandar Rakić

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Srpskog borca čeka meč kojim bi mogao osigurati napad na titulu prvaka UFC-ove poluteške kategorije

Sitno smo trebali odbrojavati do idućeg meča Aleksandra Rakića, samo da nije bilo ozljede njegovog protivnika Jana Blachowicz. Srpski i poljski borac trebali su se obračunati 26. ožujka (treći mjesec) na UFC Fight Night 205 priredbi, ali bivši prvak morao je otkazati nastup zbog ozljede.

Rakić i UFC nisu odustali od tog meča, nego je predložena odgoda za neki drugi datum. Dugo se šuškalo kada će taj meč ponovno biti ugovoren, a čini se kako je jedan od Rakićevih hrvačkih trenera pustio tu informaciju u javnost.

Naime, ''Raketa'' je trenutno u Gothenburgu (Švedska), gdje se priprema za možda i najbitniji meč u svojoj dosadašnjoj karijeri. Pobjedom nad Blachowiczem, Rakić bi gotovo sigurno dobio priliku napasti pojas. Najbolji srpski borac odlučio se za trening kamp u švedskoj, gdje će dodatno raditi na svojim hrvačkim tehnikama, trenirajući uz braću Babak i ostalu ekipu koju su oni okupili u svojoj dvorani.

Arastoo Nejad također je jedan od aktera tog kampa i Rakić s njime dodatno brusi svoje hrvačke vještine. Putem svog Instagram profila, Nejad je priložio nekoliko fotografija s Aleksandrom Rakićem, a u opisu te objave otkrio je zanimljivu informaciju.

''Bio je ovo okrutan tjedan s prvakom Aleksandrom Rakićem. Želim ti sve najbolje za tvoju nadolazeću borbu 14. svibnja (peti mjesec) u UFC-u.'', napisao je Nejad.

''Hvala ti što me guraš svaki dan, ovo mi je puno pomoglo'', Rakićev je odgovor u komentaru te objave.

Dakle, Rakić bi trebao nastupiti na UFC Fight Night priredbi koja se održava sredinom petog mjeseca. Lokacija održavanja trenutno nije poznata, no vjerojatno će se raditi o UFC-ovom Apexu koji se nalazi u Las Vegasu. Blachowicz i ''Raketa'' po svemu sudeći trebali bi i predvoditi taj event jer glavna borba zasad nije određena, a niti jedan od najavljenih mečeva za taj event (popis pogledajte OVDJE), nije niti približno zvučan kao Rakićev i Blachowiczev.

Linker
25. travanj 2024 02:30