UFC

Poznati su dobitnici bonusa: Nagrada za najbolju borbu večeri nikome nije dodijeljena

Song Yadong i Paul Felder

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC Fight Night 203 priredba ponudila je nekolicinu zanimljivih nokauta i prisiljavanja na predaju

Sinoćnja UFC priredba ponudila je čak 14 mečeva, a više od pola ih je završeno prekidom. Ukupno osmero boraca došlo je do pobjede nokautom ili ''submissionom'', a sve to pomalo otežava UFC-ovim čelnicima odluku vezanu za dodjeljivanje bonusa.

Promocija se na koncu odlučila za četiri imena, a svi su nagrađeni bonusom za najbolju izvedbu, dok je bonus za najbolju borbu večeri ovaj put izostao. Očekivalo se da Alex Pereira i Bruno Silva ili Ankalaev i Santos odrade meč koji bi konkurirao za tu nagradu, no to se nije dogodilo.

Akteri glavne borbe večeri razočarali su nastupima, ali zato Song Yadong nije razočarao u sunaslovnoj borbi večeri. 24-godišnji perspektivni kineski borac, nokautom u prvoj rundi savladao je Marlona Moraesa. Ovo je peti bonus za Yadonga, u njegovom desetom UFC 10 nastupa. Četiri puta nagrađen je za izvedbu, a jednom je osvojio 50 tisuća dolara za sudjelovanje u borbi večeri. To se dogodilo 2020. godine kada je savladao Marlona Veru.

Khalil Rountree Jr. nokautirao je Karla Robersona početkom druge runde i također kući ide bogatiji za dodatnih 50 tisuća dolara. Drugi put u svojoj UFC karijeri, Rountree je došao do bonusa. Prvi je osvojio nokautiravši Gokhana Sakija 2018. godine.

Cody Brundage i Azamatat Murzakanov preostala su dvojica osvajača bonusa za najbolju izvedbu. Obojica su nastupili na preliminarnom dijelu priredbe. Brundage je ''giljotinom'' u prvoj rundi završio Dalchu Lungiambulu, dok je Murzakanov priredbu otvorio preokretom protiv Tafona Nchukwija. Ruski borac bio je podređen kroz prve dvije runde, ali ''letećim koljenom'' u trećoj rundi nokautirao je kamerunskog borca.

Linker
25. travanj 2024 14:12