Regija

Patrik Čelić upisao je poraz u svom debiju za Ares! Pokazao je veliko srce, ali nedovoljno za nešto više od poraza

Mihail Lavraniuc i Patrik Čelić

 SCREENSHOT/UFC FIGHT PASS
Lavraniuc je na kraju slavio jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3)

Nažalost, loše vijesti stižu nam iz Pariza. U uvodnoj borbi Ares CF 17 priredbe Patrik Čelić nije uspio upisati novu pobjedu te je poražen odlukom sudaca od Talijana Mihaila Lavraniuca.

Lavraniuc je odmah pokušao rušiti Čelića, ali odlično je to obranio i završili su u klinču. Nakon više od minute, Talijan je opet pokušao rušiti i uspio je, ali Čelić ga je uspio otresti sa sebe i završiti u dominantnoj poziciji. Pokušao ga je ugušiti s leđa, ali neuspješno i oba su borca završila na nogama, a zatim i u klinču. Lavraniuc je konstantno pokušavao baciti Čelića pomoću džudo tehnika, ali "The Wolf" se dobro branio. Pola minute prije kraja runde odvojili su se i počeli mahati u "stand-upu", ali kraj runde dočekali su u klinču.

Bila je to podosta izjednačena runda, ali suci su je vjerojatno dali protivniku našeg borca. U drugoj rundi oba su borca počela više gađati jedan drugog na nogama, a Čelić je nakon kraće sekvence inicirao klinč. Pokušao je i rušenje, ali bez uspjeha. Nakon toga, nastavili su s razmjenama na nogama, ali Lavraniuc je upisao rušenje, došao na leđa i izravnao ga. Još jednom je pokušao gušenje te se činilo da će naš borac morati predati, ali čudesno se izvukao i preživio do kraja runde.

Bilo je podosta jasno da će jedan od najvećih hrvatskih talenata morati ići po prekid u zadnjoj rundi, ali činio se podosta umoran na početku te runde. Talijan je nakon nešto više od minute vrlo lako uspio srušiti Čelića i doći mu na leđa. Uputio je nekoliko dobrih koljena u tijelo našeg borca i opet hvatati vrat, ali naš se borac uspijevao dobro braniti. Minutu i pol prije kraja borbe, Čelić je uspio doći u gornju poziciju, ali nije uspio to iskoristiti, opet je srušen i tu je bio kraj borbe.

Lavraniuc je na kraju slavio jednoglasnom sudačkom odlukom (29-28 x3), a iako je upisao drugi poraz u karijeri, Čelić je pokazao veliko srce i izdržljivost te mu se može čestitati na tome i samo poželjeti što brži i uspješniji povratak u kavez.

Linker
03. svibanj 2024 04:29