Ostalo

(VIDEO) Nokaut kojim je oduševio Khamzata Chimaeva! Mladi Aresov borac potezom za pamćenje došao je do pojasa

Aboubakar Younousov (lijevo) i Khamzat Chimaev (desno)

 Screenshot (twitter, Ufc Fight Pass)
Talentirani francuski bantamaš došao je do ‘‘interim‘‘ pojasa u svom četvrtom profesionalnom MMA nastupu

Sinoć održani Ares FC 17 event nećemo pamtiti po dobrom. Perspektivni hrvatski borac Patrik Čelić (6-2-0) debitirao je pod okriljem francuske MMA organizacije, ali upisao je podosta neočekivan poraz.

Čelića je porazio Mihail Lavraniuc, talijanski borac koji je meč prihvatio samo nekoliko dana ranije, a uoči borbe bio je na ‘‘scoreu‘‘ 2-1. Čelić je rutinski trebao doći do sedme pobjede u svom osmom profesionalnom nastupu, ali nakon prve runde, Lavraniuc je u potpunosti dominirao.

Talijan je u navrate bio i blizu pobjede ‘‘submissionom‘‘, ali Čelić je pokazao srčanost te je izdržao do samog kraja. Jednoglasnom odlukom sudaca Lavraniuc je sasvim zasluženo slavio, a vrijeme će pokazati hoće li Čelić dobiti novu priliku u Aresu.

No, o Patrikovom porazu već smo vam pisali, a ovdje ćemo pažnju preusmjeriti na glavnu borbu večeri. Aboubakar Younousov (4-0) i Moustapha Aida (10-3-0) neočekivano su predvodili sinoć održani Ares FC 17 event. Naime, Baissangour Chamsoudinov i Felix Klinkhammer trebali su nastupiti u glavnoj borbi večeri, ali taj meč otkazan je dan uoči samog eventa. ‘‘Baki‘‘ Chamsoudinov mučio se sa skidanjem kilaže, nije mogao zadovoljiti potrebnu težinu za velter kategoriju i otkazan je njihov meč za upražnjenu titulu.

Organizatori su nakon toga gurnuli Moustaphu Aidu i Aboubakara Younousova u glavnu borbu večeri, a radilo se o okršaju za privremenog prvaka bantam kategorije. Iako je Younousov u meč ušao osjetno neiskusniji jer je imao samo tri profesionalna nastupa iza sebe (Aida je imao 12), kladionice su ipak favorizirale 24-godišnjeg Younousova.

Pokazalo se da su ‘‘bookmakeri‘‘ odradili dobar posao, jer Younousov je već početkom druge runde došao do pobjede nokautom. Laktom iz okreta (‘Spinning back elbow‘) Younousov je ‘‘ugasio‘‘ Aiu i došao je do najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri.

Svojim potezom Younousov je oduševio gledatelje na tribinama, a među publikom našao se i Khamzat Chimaev. UFC-ova zvijezda našla se u krupnom planu nakon pobjede Younousova, a Khamzat nije skrivao oduševljenje potezom kojem je upravo svjedočio.

Aboubakar Younousov djeluje kao ozbiljan potencijal u bantam kategoriji, ali još teži ispit slijedi mu u borbi za ujedinjenje titula. Demarte Pena (14-1-0) prvak je bantam kategorije, a radi se o borcu koji je upisao samo jedan poraz u 15 profesionalnih nastupa. Taylor Lapilus borac je koji ga je uspio poraziti, a Pena je nakon toga upisao tri uzastopne pobjede. Younousova čeka pravi test sposobnosti, a ne sumnjamo da će to biti jedan uistinu sjajan meč za Aresovu titulu u bantam kategoriji.

Francuska MMA organizacija i dalje je u svojstvu razvojne organizacije preko koje talentirani borci traže put ka većim svjetskim organizacijama, ali Aresovi eventi izgledaju sve bolje, a roster je sve popunjeniji kvalitetnim borcima.

Linker
03. svibanj 2024 08:43