Regija

Plazibat o Jakeu Paulu i Tommyju Furyju: ‘Da se netko drugi bori na toj razini, ne bi ih ni mater gledala‘

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Antonio Plazibat)
Najbolji hrvatski kickboksač pojasnio je stanje u današnjem svijetu borilačkih sportova

Boksački svijet ovog vikenda svjedočit će dvama borbama koje pripadaju modernom trendu ‘‘celebrity boxinga‘‘. Floyd Mayweather kao jedan od najvećih boksača u povijesti, u subotu navečer boksat će protiv Aarona Chalmersa, britanske TV zvijezde, ali i profesionalnog MMA borca.

Dan kasnije, uslijedit će meč koji će privući još veću pažnju. Jake Paul i Tommy Fury obračunat će se u Saudijskoj Arabiji, a radi se o obračunu dvojice predvodnika ‘‘celebrity boxing‘‘ trenda.

Jake Paul svjetsku slavu stekao je još kao YouTuber zajedno sa svojim bratom Loganom Paulom, dok je Tommy Fury profesionalni boksač, ali popularnost je dobio sudjelovanjem u ‘‘Love Island‘‘ reality showu. Obojica su trenutno neporaženi u profesionalnom boksu i bit će zanimljivo vidjeti tko će izgubiti svoju nulu u statistici poraza.

Teško je reći tko će biti pobjednik, ali jedno je sigurno. Sve uključene strane itekako će se dobro naplatiti, a mnogi borci koji nastupaju na puno višoj razini mogu samo sanjati takvu zaradu i popularnost koju imaju Jake Paul i Tommy Fury.

Gostujući u MMA Institut podcastu, naš najbolji kickboksač, Antonio Plazibat, dotaknuo se problema koji potencijalno nosi popularnost kod mladih boraca, a progovorio je i o Jakeu Paulu i Tommyju Furyju. Plazibat je svoju priču započeo objašnjavajući kako je više puta svjedočio situacijama gdje se mladi borci pretjerano umisle čim dobiju malo više pažnje.

‘‘Mislim da je popularnost i dobra i loša. Više puta vidio sam mlade borce koji se umisle. Drago mi je da su oni popraćeni, ali nekima to udari na ego na krivi način. Oni počnu misliti da su stvarno napravili neke rezultate, a realno ih nema nigdje. Oni su samo zbog Podcast Inkubatora, MMA Instituta i nekih drugih medija postali popularni i ljudi ih znaju bez ikakvih rezultata. Osobno sam vidio više momaka kojima je to podiglo ego i oni počnu misliti: ‘Ja sam zvijezda, što bi ti mene trenirao?‘. Ali tko si ti? U borilačkom svijetu ne postojiš.‘‘, započeo je Plazibat, a onda je zaključio da se jednostavno radi o takvom vremenu u kojem živimo.

‘‘Sad je to doba influencera. Trenutno najpraćeniji boksač na svijetu je Jake Paul. Tommy Fury također, on je brat Tysona Furyja, ali on se natjecao u nekakvom realityju (Love Island) i tu je postao popularan. Sad je to kao najpraćeniji meč. Realno, da se na njihovom levelu bilo tko drugi bori, to nitko ne bi gledao, mater im ne bi došla pogledati taj meč.‘‘, rekao je Plazibat, a na upit voditelja bi li se on okušao u takvim ‘‘celebrity‘‘ mečevima, Plaza je odgovorio:

‘‘Ja sam se bio sprdao da me pozovu na meč protiv Bake Praseta, da bih pristao. Sprdao sam se, ali trebalo bi se raditi o nekakvoj nenormalnoj lovi da pristanem.‘‘

Kad je ‘‘nenormalna lova‘‘ u pitanju, Antonio je otkrio da se radi o 5+ milijuna, ali nije precizirao čega (vjerojatno američkih dolara). U nastavku razgovora s voditeljima podcasta, Plazibat je istaknuo da svakom vrhunsku borcu ne može novac biti glavna motivacija.

‘‘Radim ja ovo zbog novaca, financija itd., ali nikada nisam gledao da ću ovo raditi isključivo zbog novaca i slave. Tko god se bavi ovime zbog toga, šampion neće biti, jer jednostavno se ne možete natjerati. Koliko god Mayweather promovira ‘pare, pare, pare‘, on je u duši borac. Ne možeš preživjeti trening kamp ako ovo radiš samo zbog novaca. Moraš biti malo psihički bolestan da bi ovo stvarno volio i trudio se. Znate i sami da novci dođu tek na kraju, ako uopće dođu.‘‘, objasnio je Antonio.

Time se nametnulo pitanje oko glavnog Plazibatovog motiva za bavljenjem kickboksom. Hrvatski kickboksač dao je odgovor koji zapravo ne iznenađuje, jer vidljivo je po njemu da uistinu uživa baveći se kickboksom.

‘‘Volim ovo što radim. Volim se tući. Glupo zvuči, ali volim borbu u stojci, volim kickboks, Muay Thai, boks, volim se tući. Idealna situacija bila bi za mene da postoji Muay Thai teška kategorija na Tajlandu. Dolje bih bio u nekom kampu s njima i rokali bi se svaki drugi dan. Tukao bih se za sto dolara i to je to.‘‘, završio je Plazibat temu o motivaciji i današnjem svijetu borilačkih sportova.

Gostujući u MMA Institutu, Plazibat se dotaknuo mnoštva tema. Govorio je o planovima za nastavak karijere, regionalnoj borilačkoj sceni, nekim privatnim stvarima poput značenja vjere u njegovom životu, a ispričao je i nekoliko jako zanimljivih priča o sparinzima u dvorani legendarnog ‘‘Big‘‘ Mikea. Kompletno Plazibatovo gostovanje u ovom podcastu možete pogledati klikom na LINK.

Linker
29. travanj 2024 17:07