K1 i Boks

(VIDEO) ‘Kao da te kamion udario‘: Pogledajte isječke s Plazibatovih priprema za prošli meč

Antonio Plazibat

 Screenshot (youtube, Antonio Plazibat)
Najbolji hrvatski kickboksač ponovno je aktivan na svom YouTube kanalu

Prošli meč Antonija Plazibata nažalost nećemo pamtiti po dobrom, kako mi, tako i sam Antonio Plazibat. Najbolji hrvatski kickboksač nastupio je sredinom šestog mjeseca na Glory: Collision 5 eventu u Rotterdamu, ali tehničkim nokautom u petoj rundi izgubio je meč za privremenog prvaka Gloryjeve teške kategorije.

Plazibata je podosta iznenađujuće porazio Kevin Tariq Osaro, a njih dvojica ujedno su i timski kolege iz Mike‘s Gyma. Gotovo sve prognoze i analize uoči meča govorile su kako će Plazibat doći do pobjede u ovom meču, ali hrvatski teškaš jednostavno nije imao svoju večer.

Dodamo li da se Plazibat od druge runde borio sa slomljenom rukom, zapravo je pohvalno što je izdržao gotovo do samog kraja borbe. Nažalost, Antonio je propustio priliku doći do statusa privremenog prvaka i ponovno će morati graditi svoj put ka napadu na titulu.

Prije nego se vrati u ring, Plazibata čeka oporavak od loma ruke, a Plaza je to vrijeme iskoristio i za ispunjenje obećanja koje je dao u nekoliko navrata. Naime, mnogi su se pitali zašto je Plazibat prestao biti aktivan na svom YouTube kanalu i dulje vrijeme nije objavljivao novi sadržaj. Objašnjavao je Plazibat kako nije imao dovoljno vremena za takve aktivnosti, posebice ne uoči najvećeg meča u dosadašnjoj karijeri, ali istovremeno je obećao kako će ponovno biti aktivan na svom YouTube kanalu.

Obećanje je ispunio i vratio se s nekoliko videa koje je snimio još prije meča protiv Osara, ali tada ih nije javno dijelio. Najnoviji video koji je objavio na svom kanalu tiče se njegovih priprema upravo za taj meč, a radi se o isječcima s početka Plazibatovih priprema. Plazibat je svoje pripreme zapravo započeo još prije nego se održao turnir četvorice (29.4.) i tada nije znao da će mu protivnik biti upravo Osaro, a ovaj video dokaz je koliko rano je Plazibat počeo s pripremama za svoj nastup.

Plazibatov dugogodišnji prijatelj i trening partner Filip Breški pomogao je Plazibatu tijekom treninga obuhvaćenog ovim videom, a Breški je u jednom trenutku opisao kako je primati udarce od strane Plazibata.

‘‘Kao da te kamion udario.‘‘

Mnogi su se pitali zašto je Plazibat pristao na meč protiv Osara, jer bio je u situaciji gdje je mogao čekati napad na titulu protiv Rica Verhoevena. Gloryjev prvak teške kategorije trebao se boriti s Plazibatom početkom proljeća ove godine, ali meč je otkazao još početkom godine zbog teške ozljede koljena. Plazibat nije htio čekati da se Verhoeven oporavio i pristao je na rizik protiv Osara. Taj rizik ovaj put mu se nije isplatio, a Plazibat je u svom videu s priprema pojasnio zašto je pristao na meč.

‘‘Paše mi da imam borbu, bolje da se borim, nego da se ne borim. Bolje je da sam zaposlen, da treniram i da ne ispadam previše iz forme. Motivacija nije na vrhuncu kad treniraš, a ne spremaš se za meč. Nisi toliko fokusiran.‘‘, objasnio je Plazibat.

Kompletan video možete pogledati ispod ovog teksta, a kao i uvijek kada je u pitanju Plazibatov YouTube kanal, radi se o vrlo zanimljivom sadržaju koji preporučamo da pogledate.

Linker
27. travanj 2024 03:45