Regija

Potvrđen je povratak Matije Bosančića; Osvajač druge sezone FNC Armagedona nastupit će u Sarajevu

Matija Bosančić vs. Leon Krajačić

 Instagram (fnc)
23-godišnji Matija Bosančić vraća se nakon godinu dana izbivanja iz kaveza

Pomalo zagonetno Matija Bosančić (2-1-0) i njegov timski kolega Đorđe Bukvić (4-2-0) napustili su MMA scenu. Dvojica osvajača druge sezone FNC-ovog Armagedona u dogovoru sa svojim trenerom Petrom Tunguzom privremeno su se povukli iz sporta, a svim regionalnim fanovima bilo je žao zbog gubitka takva dva potencijala.

Srećom, obojica će se vratiti u FNC-ov kavez, a povratak Matije Bosančića danas je i službeno potvrđen. Talentirani srpski borac srednje kategorije nastupit će na FNC 14 eventu u Sarajevu, a poznato je ime njegovog protivnika.

Radi se o Leonu Krajačiću (6-6-0), vrlo poznatom imenu na regionalnoj MMA sceni. 24-godišnjak iz Pakraca iza sebe ima 12 profesionalnih MMA nastupa, a pod okriljem FNC-a dvaput je nastupio. Vlasto Čepo porazio ga je na FNC-ovom eventu u četvrtom mjesecu 2021. godine, a Krajačić je upisao poraz i ranije ove godine na FNC-ovom eventu u Ljubuškom. Bolji od njega tada je bio Nenad Avramović.

Leon je prije 10 dana nastupio na Lewy Prosty - Fight Night 4 eventu u Poljskoj, a jednoglasnom odlukom sudaca izgubio je od Poljaka Piotra Walawskog. Između poraza od Avramovića i Walawskog, Krajačić je odradio još jedan meč, a u šestom mjesecu ove godine nokautirao je Nikolu Kneževića. Krajačić je do pobjede došao nokautom u prvoj rundi.

Krajačić je svakako iskusniji borac od Matije Bosančića, ali srpski borac vjerojatno će biti favorit u toj borbi. Matija je 2021. godine oduševio nastupima na Armagedona, a prekidima u prvoj rundi redom je porazio Tomislava Ceronju, Aleksandra ‘‘Mlatu‘‘ Vukosavljevića i Matea Šituma. Pobjednički niz nastavio je porazivši Raffaelea Stroppu u trećem mjesecu prošle godine, ali krajem 2022. godine osjetio je i prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Andi Vrtačić odradio je sjajan nastup i porazio je Bosančića jednoglasnom odlukom sudaca. Nakon toga uslijedila je dulja Bosančićeva pauza, ali Matija je očito spreman na povratak.

Proteklih tjedana Bosančića se moglo vidjeti na treninzima u zagrebačkom ATT-ju, a očito je u toj dvorani pronašao novo utočište uoči nastavka svoje karijere.

Linker
28. travanj 2024 14:17