Regija

Povratak nakon više od 13 godina izbivanja: Nekoć veliki bosanskohercegovački talent nastupit će na FNC 14 eventu!

Berin Balijagić i Andres Ramos

 FNC
34-godišnji Berin Balijagić vratit će se profesionalnom MMA-u pred domaćom publikom u Sarajevu

U protekla četiri dana FNC nam je otkrio tri meča koja ćemo gledati na FNC 14 eventu u Sarajevu. Organizacija nas je prvo počastila potvrdom borbe između Tariela Abbasova i Ronyja Jasona, a ništa manje uzbudljiv neće bit meč između Darka Banovića i Borislava Nikolića. Obračun Rusija Mineva i Alessandra Caponea također će biti dio FNC 14 priredbe.

Jučer je došla i potvrda da se Matija Bosančić vraća u FNC-ov kavez. Osvajač druge sezone FNC Armagedona nije nastupao od 12. mjeseca prošle godine i poraza od Andija Vrtačića. Godinu dana kasnije, Bosančića čeka obračun s nešto iskusnijim Leonom Krajačićem.

Još ranije FNC je potvrdio kako će FNC 14 event predvoditi Miran Fabjan i Tomislav ‘‘Tomo‘‘ Spahović, pa smo time došli do pet službeno potvrđenih mečeva. Danas smo dobili i šesti.

Ovosezonski osvajač FNC Armagedona u poluteškoj kategoriji, Andres Ramos (2-0), odradit će svoj treći nastup u FNC-u. Ramos je u sedmom mjesecu ove godine porazio Darka Svibena u finalu Armagedona, a već početkom devetog mjeseca, Ramos se ponovo našao u FNC-ovom kavezu.

Kubanac s hrvatskom adresom borio se na FNC-ovom spektaklu u pulskoj Areni, a nakon samo 24 sekunde porazio je Romana Hullu. Hulla se ozlijedio na samom početku meča i Ramos zapravo nije pretjerano niti osjetio tu borbu. Treću borbu u nešto manje od tri mjeseca, Ramos će odraditi u sarajevskoj Zetri.

Dražen Forgač krajem osmog mjeseca u intervjuu za Fight Site najavio je kako će Berin Balijagić biti dio FNC-ovog eventa u Sarajevu. Upravo spomenuti Balijagić uparen je s Ramosom.

Mnogi možda i ne znaju za ovog borca, ali u planu je i Berin Balijagić, čovjek koji se borio u vrijeme kada je Tomo Spahović započeo karijeru i bio mu je glavni trening partner.‘‘, rekao je Forgač krajem kolovoza.

Balijagić je borac iza kojeg je šest profesionalnih MMA nastupa. Četiri pobjede i dva poraza upisao je Balijagić u dosadašnjoj MMA karijeri, ali posljednji nastup odradio je prije više od 11 godina! Da, dobro ste pročitali. Berin Balijagić izgubio je 2012. godine meč protiv Raphaela Davisa (11-2-0 uoči meča) i nakon toga više nije odrađivao profesionalne MMA nastupe.

34-godišnji Berin Balijagić nekoć je glasio kao veliki bosanskohercegovački talent, a prava je šteta što je nestao sa scene. Navodno je Balijagić ostao u treninzima i trebao bi se maksimalno spreman pojaviti pred domaćom publikom u Sarajevu.

Bude li Balijagić na nekadašnjoj razini, Ramosa čeka najteži ispit u kratkoj dosadašnjoj karijeri, a FNC bi mogao dobiti vrlo zanimljivo poluteškaško pojačanje u Berinu Balijagiću.

Linker
15. travanj 2024 15:12