Regija

Poznat idući nastup Uroša Jurišića, bivši Soldićev protivnik čeka ga u Londonu

Paul Daley i Uroš Jurišić
 Instagram (uroš Jurišić)
Najbolji slovenski MMA borac vraća se nastupima nakon poraza u siječnju

Prvog dana u listopadu ove godine Bellator će održati priredbu u Londonu. Revanš Douglasa Lime i Michaela ''Venoma'' Pagea predvodit će priredbu, a najavljena je i borba Uroša Jurišića (11-1-0). Slovenski MMA borac u siječnju ove godine doživio je prvi poraz u profesionalno MMA karijeri. Ruski borac Shamil Musaev (15-0-0) porazio ga je na KSW 58 priredbi, a Uroš se sada nada povratku na pobjedničke staze. Jurišiću će ovo biti drugi nastup u Bellatoru nakon što je 01. listopada protekle godine savladao Waltera Gahadzu gušenjem u prvoj rundi.

Protivnik Slovencu biti će Velšanin Lewis Long (18-6-0). 32-godišnji velteraš nastupao je za poznate organizacije poput Cage Warriorsa, Abu Dhabi Warriorsa i Bellatora. Upravo pod okriljem Bellatora odradio je zadnja tri nastupa. Waltera Gahadzu savladao je gušenjem u prvoj rundi, a zatim je izgubio od Olivera Enkampa nokautom u prvoj rundi. Zadnji nastup odradio je prvog listopada prošle godine savladavši Giannija Melilla submissionom (kneebar) u prvoj rundi. Dakle, Long i Uroš već su nastupali na istoj priredbi, a točno godinu dana proći će od te priredbe u Milanu do ovogodišnje londonske na kojoj će se ovaj dvojac međusobno boriti. Fanovima iz regije Lewis Long ostao je u sjećanju kao protivnik Roberta Soldića na Cage Warriors 87 priredbi koja se održala u listopadu 2017. godine. ''Robocop'' je savladao Velšanina spektakularnim high-kickom nakon samo 40 sekundi borbe.

U sklopu Bellatorove londonske priredbe nastupit će i Yannick Bahati (9-5-0). Borca iz Demokratske Republike Kongo (nastupa pod engleskom zastavom) znamo kao jednog od sparing partnera Aleksandra Rakića. Yannick je zadnji puta nastupio u listopadu 2019. godine, a tada ga je Melvin Manhoef nokautirao u prvoj rundi. Bahatijev protivnik u Londonu biti će 25-godišnji Englez Luke Trainer (4-0-0). Neporaženi borac debitirao u rujnu 2020. godine pod okriljem Bellatora, a 82 sekunde trebale su mu da tehničkim nokautom pobijedi Alexa O'Toolea (4-4-1). Yannick Bahati borac je impozantne fizičke građe, no Luke Trainer čak je 18 centimetara viši, a njegov ''reach'' od 215 centimetara jednak je rasponu ruku Jona Jonesa.

Linker
25. travanj 2024 15:50