Ostalo

Bellator ima novog kralja, A.J. McKee zaustavio ‘Pitbulla‘ u prvoj rundi!

A.J. McKee vs Patricio ''Pitbull'' Freire
 Screenshot (twitter, Bellator)
Los Angeles je ugostio sjajnu Bellatorovu priredbu kojom smo dobili novog prvaka perolake kategorije

Zanimljivih jedanaest borbi imali smo prilike gledati na Bellator 263 priredbi. Glavna borba večeri ponudila je jednu od najvećih borbi u povijesti ove MMA organizacije. A.J. McKee (18-0-0) i Patricio ''Pitbull'' Freire (32-5-0) odmjerili su snage u finalu Grand Prixa za borce perolake kategorije. Brazilski borac Freire ujedno je branio i pojas Bellatorove perolake kategorije, no 26-godišnji McKee prometnuo se u novu najveću zvijezdu ove promocije. Nešto manje od dvije minute, točnije 117 sekundi trebalo je Amerikancu da ''giljotinom'' uguši ''Pitbulla'' te postane novim prvakom perolake kategorije. Pobjeda na Grand Prixu također donosi i bonus od milijun američkih dolara. Dakle, bez dileme najbolja večer u karijeri mladog borca.

Puno je ''trash talka'' prethodilo ovoj borbi. Borci su se umalo i fizički obračunali na konferenciji za medije koja je održana ovog tjedna ususret borbi. Najavljivali su obojica uvjerljive pobjede, no Amerikanac je svoje obećanje na kraju i ispunio. Oba borca ušli su u borbu nešto sporije i opreznije. Međutim, A.J. McKee probija led sjajnim high-kickom kojim je dobrano uzdrmao Patricija ''Pitbulla''. Nastavio je McKee serijom boksačkih kombinacija, a Freire je završio na podu. Američki borac prerano je počeo slaviti jer sudac nije prekinuo borbu, a činilo se kako je i ''Pitbull'' još uvijek u borbi. Krenuo se Brazilac ustajati, no napravio je to vrlo neoprezno što ne čudi s obzirom da je bio dobrano uzdrman. Zaključao je A.J. McKee svog protivnika u ''giljotinu'', jednom ga pogodio koljenom u tijelo te nastavio raditi na gušenju. Freire je odbijao tapkati na ''giljotinu'' iz stojećeg položaja, a McKee je počeo signalizirati sucu Beltranu da je njegov protivnik u nesvijesti. Sudac prekida borbu, no ''Pitbull'' je i dalje pri svijesti. Ipak, djelovao je Brazilac ošamućeno i na rubu svijesti te je prekid došao opravdano.

''Mercenary'' je tako završio borbu ''giljotinom'' vrijednom milijun dolara. Turnir boraca perolake kategorije započeo je još 2019. godine, a McKee je redom pobjeđivao Dereka Camposa i Darriona Caldwella, da bi zatim u finalu savladao jednog od najvećih boraca u povijesti Bellatora. Sva tri protivnika A.J. je pobijedio prekidom. 26-godišnjak debitirao je u MMA-u 2015. godine, a svih 18 dosadašnjih borbi odradio je pod okriljem Bellatora. Radi se o njihovom istinskom produktu kojeg su pažljivo i strpljivo gradili, a sada imaju borca koji je definitivno jedan od najboljih boraca perolake kategorije na svijetu.

34-godišnji ''Pitbull'' Bellatorov je veteran, a za spomenutu MMA organizaciju nastupa još od 2010. godine. Iako je izgubio pojas prvaka perolake kategorije, preostaje mu onaj u lakoj kategoriji koji je osvojio 2019. godine nokautom u prvoj rundi protiv Michaela Chandlera. Nema sumnje kako se Freire neće lako pomiriti s ovakvim porazom i naporno će raditi da dođe do prilike za revanš. Sigurno može bolje od ovoga što je danas prezentirao, no MMA borbe često presudi jedna pogreška. Vrijeme će pokazati može li Freire vratiti pojas perolake kategorije u svoje vlasništvo.

U sunaslovnoj borbi večeri, bivši UFC-ov borac Mads Burnell (16-3-0) jednoglasnom sudačkom odlukom savladao je Emmanuela Sancheza (20-6-0) u još jednoj borbi perolake kategorije. 27-godišnji borac iz Danske bivši je Cage Warriors prvak u perolakoj kategoriji, a nakon otkaza u UFC-u 2018. godine, nanizao je čak sedam pobjeda. Zadnje tri pobjede upisao je pod okriljem Bellatora i čini se kako grabi ka svojoj prilici za napasti pojas. Emmanuel Sanchez dobro je otvorio borbu protiv Burnella i djelovalo je kao da bi mogao napraviti određene probleme Dancu ukoliko se borba bude odvijala u stojci. Međutim, kako je borba odmicala, Burnell je sve više shvaćao kako lakoćom može rušiti svog protivnika i odvesti borbu u parter. Time je i zaslužio svoju pobjedu. Dvojica sudaca sve tri runde bodovali su u njegovu korist, dok je jedan sudac borbu bodovao rezultatom 29-28, također u korist danskog borca.

Naročito uspješni bili su ruski predstavnici na ovoj priredbi. Sva četiri Rusa kući odlaze s pobjedama, a samo Islam Mamedov (20-1-0) nije došao do pobjede prekidom. Međutim, valja naglasiti kako je njegov protivnik bio bivši Bellatorov prvak lake kategorije, Brent Primus (10-2-0). Mamedov je borbu dobio podijeljenom sudačkom odlukom.

Khasan Magomedsharipov (6-0), brat poznatijeg Zabita Magomedsharipova nokautom u drugoj rundi savladao je Meksikanca Jonathana Quiroza (3-5-0). Gadzhi Rabadanov (16-4-0) brutalnim nokautom u prvoj rundi pobijedio je američkog borca Daniela Careya (7-5-0) dok je Usman Nurmagomedov ostao neporažen (13-0-0) nokautiravši Mannyja Muroa (12-7-0), također u prvoj rundi.

Kompletne rezultate priredbe možete pročitati pri dnu teksta.

Bellator 263 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

A.J. McKee def. Patricio Freire via submission (gušenje ''giljotinom'') – Runda 1, 1:57

Mads Burnell def. Emmanuel Sanchez via jednoglasna sudačka odluka (29-28, 30-27, 30-27)

Usman Nurmagomedov def. Manny Muro via TKO – Runda 1, 3:30

Islam Mamedov def. Brent Primus via podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)

Goiti Yamauchi def. Chris Gonzalez via TKO – Runda 1, 3:03

Preliminarni dio priredbe:

Vanessa Porto def. Ilara Joanne via podijeljena sudačka odluka (29-28, 28-29, 29-28)

Gadzhi Rabadanov def. Daniel Carey via KO – Runda 1, 3:57

Khasan Magomedsharipov def. Jonathan Quiroz via TKO – Runda 2, 4:21

Joshua Jones def. Johnny Cisneros via TKO – Runda 2, 4:15

Georgi Karakhanyan def. Kiefer Crosbie via submission (arm-triangle choke) – Runda 1, 4:25

Brian Moore def. Jordan Winski via jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-26, 30-26)

Linker
15. travanj 2024 14:19