Regija

Roberto Soldić uskoro u kavezu! KSW otkrio datum i lokaciju borbe između ‘RoboCopa‘ i Kincla

Roberto Soldić vs Patrik Kincl
 Ksw
Hrvatski borac u idućem nastupu branit će titulu KSW-ovog prvaka u velter kategoriji

Gotovo devet mjeseci prošlo je od zadnjeg nastupa ponajboljeg hrvatskog MMA borca Roberta Soldića. Hrvat je na KSW 56 priredbi pružio odličan nastup te je nokautirao Poljaka Michala Materlu krajem prve runde. Poljska MMA organizacija KSW prije nešto više od dva tjedna objavila je kako će Roberto Soldić idući nastup imati u sklopu KSW 63 priredbe, a u borbi za pojas prvaka velter kategorije suprotstavit će mu se Patrik Kincl (24-9-0, 2-0 KSW). Napokon su poznati mjesto i vrijeme održavanja priredbe, a Soldića ćemo gledati za nešto manje od mjesec dana.

Naime, KSW 63 priredba održati će se 04. rujna u Varšavi, glavnom gradu Poljske. Soldić i Kincl trebali su se već boriti u rujnu 2019. godine na KSW 50 priredbi u Londonu, no Patrik je otkazao borbu zbog ozljede lakta. Michal Pietrzak uskočio je kao zamjena, a Soldić je pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. Soldić pojas velter kategorije drži od listopada 2018. godine kada je savladao Dricusa Du Plessisa (16-2, 2-0 UFC) koji trenutno nastupa u UFC-u. Međutim, pojas je branio samo jednom nakon toga i to u svibnju 2019. godine protiv Krystian Kaszubowskog kojeg je savladao nokautom nakon 85 sekundi borbe. Ostala tri nastupa Soldić je odrađivao na drugim kilažama (catchweight i srednja kategorija).

image
Roberto Soldić vs Patrik Kincl
Ksw

Češki borac nakon odgođenog meča protiv Soldića dvaput je nastupio. Prvo je u prosincu 2019. godine nokautirao Tomasza Drwala (22-6-1) u prvoj rundi, a zatim je u lipnju ove godine nokautirao Tomasza Romanowskog (13-8-0) u drugoj rundi. Kincl je trenutno u nizu od pet pobjeda, a zadnji poraz doživio je u lipnju 2018. godine protiv Karlosa Vemole (31-6-0).

Ostatak programa za KSW 63 priredbu još nije poznat, no Roberto Soldić i Patrik Kincl predvodit će spomenutu priredbu u Varšavi. Neko vrijeme postojale su glasine kako će ''RoboCop'' u rujnu nastupiti u Puli, no KSW-ova priredba planirana za pulsku Arenu neće se dogoditi u devetom mjesecu ove godine, a trenutno nije poznato kada će se dogoditi te hoće li je uopće biti.

Linker
28. veljača 2024 10:44