Regija

Poznate sankcije za nerede na KSW 58 priredbi: Od novčanih kazni do doživotnih suspenzija

 screenshot
Poljska promocija vrlo brzo je donijela odluku o sudionicima nereda nakon borbe Jurišića i Musaeva

KSW promocija poslala je danas službeno priopćenje medijima u kojima je otkriveno na koji način su odlučili kazniti sudionike nereda koji je nastao nakon KSW 58 borbe između Shamila Musaeva i Uroša Jurišića, koja je održala 30. siječnja u Lodzu.

Odlučeno je kako će Shamil Museav biti kažnjen novčano, s 50 posto iznosa svog dogovorenog honorara, dok će Jurišić ostati bez 30 posto iznosa. KSW-ov borac Abus Magomedov, koji je bio u timu Musaeva te koji je udario Slovenca, kažnjen je sa šest mjeseci zabrane nastupa i godinu dana zabrane bivanja u kutu bilo kojeg borca.

Najveću kaznu dobili su oni sudionici nereda koji nisu bili autorizirani, a našli su se u borilištu tijekom incidenta. Oni su trajno suspendirani od sudjelovanja u svim KSW-ovim aktivnostima, bilo kao borci ili dio njihovih timova. Njihova imena ovim putem nisu navedena.

Ishod borbe neće se promijeniti, a ista je proglašena i borbom večeri. No, financijski iznosi koje su borcima trebali pripasti kao bonus su im također oduzeti i bit će donirani u dobrotvorne svrhe. Jednako će se postupiti i sa spomenutim iznosima koji su borcima oduzeti od honorara. Novci će pripasti dvjema djevojčicama kojima je potrebno posebno liječenje, od kojih je jedna kći bivšeg UFC teškaša, Daniela Omielanczuka.

Podsjećamo, do nereda je došlo nedugo nakon proglašenja pobjednika borbe, koja je već tjednima prije obilovala tenzijama. Umjesto da se na kraju sve smirilo, prvo je došlo do naguravanja, a onda i do situacije gdje je Musaev uhvatio Jurišića, bacio ga na pod i krenuo udarati. Na kraju su Musaev i Jurišić dobro prošli, budući da im nije određena suspenzija te će se uskoro moći ponovno boriti. Slovenac je već tražio revanš, no Musaev bi se mogao prije toga boriti za titulu lake kategorije, što je zapravo borba koju je već prošle godine imao ugovorenu, ali ju je bio prisiljen otkazati.

Linker
17. travanj 2024 07:49