Regija

Predrag Bogdanović upisao prvi poraz u karijeri, Will Brooks zasluženo pobijedio i odnio dva pojasa u Ameriku

Predrag Bogdanovic

 SCREENSHOT (INSTAGRAM, @BOGDANOVICMMA)
Večer nije dobro završila po srpske borce

Večer nije dobro završila po srpske borce. Nakon što je Stefan Sekulić nokautiran u prvoj rundi, Predrag Bogdanović (14-1) upisao je prvi poraz u karijeri od Willa Brooksa (26-5-1) tehničkim nokautom u petoj rundi.

Srpski borac otvorio je borbu s lijevim kickom u tijelo. Nakon toga je uslijedilo kratko ispitivanje snaga, a onda je Brooks krenuo naprijed. Bogdanović je pogodio sjajnu kontru, no nakon izmjene je završio donji u parteru. Ipak, sjajno se okrenuo i spasio iz mounta. Ustali su se te je pogodio par dobrih koljena iz klinča, no Amerikanac je ponovno upisao rušenje i završio gornji u polugardu, no nije mu ostalo puno vremena da napravi štetu, ali je vjerojatno upisao prvu rundu na svoj konto.

Bogdanović je opet otvorio rundu kickom, ali Brooks je uzvratio i srušio ga te mu završio na leđima. Ipak, uspio se ustati i stresti protivnika sa sebe, no jako je brzo opet završio na parteru jer ga je Brooks prelako rušio. Par puta je pokušao napraviti "sweep", no Amerikanac se nije dao te je svaki put završio gornji. Amerikanac je završio rundu s nekoliko dobrih koljena s leđa u nogu te čisto uzeo drugu dionicu meča.

Brooks je odmah na početku treće runde pokušao rušiti, no ovog puta Bogdanović je to obranio, no vrlo brzo borba je opet završila u parteru. Srbin se nakratko ustao, no Brooks je vrlo brzo ponovno završio gornji. Minutu i pol prije kraja, uspio je preokrenuti situaciju te je završio gornji, no nije zadao štetu svom protivniku te je Brooks priskrbio i ovu rundu, što je značilo da Bogdanović vrlo vjerojatno mora po finiš.

Na samom ulasku u šampionske runde Brooks je opet srušio Predraga te jako brzo došao na leđa. Bogdanović se konstantno pokušavao maknuti iz loše pozicije, no Amerikanac ga je svaki put onemogućio u tome te mu je polagano zadavao štetu iz gornje pozicije Srpski borac uspio se ustati pola minute prije kraja runde, no to mu nije puno pomoglo jer je Brooks uzeo i četvrtu rundu te je u potpunosti jasno što je Bogdanović trebao napraviti u zadnjoj rundi.

Ipak, Brooks ga je srušio u prvim sekundama zadnje runde te ponovno došao na leđa. Uspio se dići na noge nakon minutu i pol, no i dalje je bio pod kontrolom Amerikanca koji je netom upisao još jedno rušenje. Ovaj put to je bilo sjajno BJJ bacanje te je počeo nizati udarce iz side controla, a nakon toga je Marc Goddard odlučio prekinuti borbu te je Brooks odnio pobjedu i dva pojasa, dok je Bogdanović upisao prvi poraz u karijeri.

Čestitamo Brooksu na više nego zasluženoj pobjedi, a Bogdanoviću želimo što brži povratak borbama i pobjedničkom nizu.

Linker
19. travanj 2024 21:02