Regija

'Procurili' datum i lokacija idućeg meča Filipa Hrgovića!?

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
Prema informacijama koje su prenijeli neki svjetski mediji, između ostalog ESPN, Filip Hrgović trebao bi svoj idući meč imati u Oxon Hillu, mjestu gdje je odradio i svoj prvi nastup u SAD-u. Tamo se velika priredba Matchroom Boxinga održava 17. travnja, no više informacija o tome, uključujući ime njegovog protivnika, nije poznato.

Već nekoliko tjedana slušamo više različitih informacija po pitanju idućeg meča Filipa Hrgovića. Od imena protivnika pa do lokacije i datuma meča, promijenilo se nekoliko opcija. No, čini se da je sve bliže službena potvrda toga gdje i kada će Filip odraditi svoj 11. profesionalni meč.

Nekoliko svjetskih medija, uključujući ESPN, navode kako će Hrgović nastupiti 17. travnja u Oxon Hillu, mjestu blizu Washington D.C-ja, gdje je Filip već jednom nastupio. Bio je to njegov prošlogodišnji prvi nastup u SAD-u, u kojem je ekspresnim nokautom savladao Gregoryja Corbina. Ovog puta se tamo održava program Matchroom Boxinga kojeg predvodi meč između Regisa Prograisa i Mauricea Hookera. Promotor Eddie Hearn je prije nekoliko dana najavio kako će na istom programu svoju titulu braniti Cecilia Braekhus, a upravo tada je dodao kako će tamo nastupiti i Filip Hrgović.

Ime najbolje hrvatskog boksača na tom se programu našlo i na Boxrecu, najrelevantnijem svjetskom boksačkom portalu, no ime protivnika još uvijek nije poznato. Činjenica da se Filip već od prošlog mjeseca nalazi u Miamiju ovome svakako ide u prilog, točnije jasno je kako je on krenuo s prvim dijelom priprema. No, ništa ne možemo zaključiti dok se ne pojavi službena potvrda organizatora.

Što se tiče potencijalnih protivnika, Eddie Hearn je nedavno izjavio kako bi Filipa volio vidjeti protiv Martina Bakolea, dvometraša iz Konga koji se na Boxrec ljestvici teškaša nalazi na 34. mjestu. Filip je na istoj ljestvici 15., budući da je u posljednja dva tjedna izgubio dvije pozicije nakon pobjeda Charlesa Martina i Josepha Parkera. Vjeruje se kako bismo uskoro trebali saznati više informacija o idućem Filipovom meču te da bi upravo ovaj datum trebao biti i službeno potvrđen.

Linker
20. svibanj 2024 21:03