Regija

Propala sjajna Whiteova ideja za borbu Miočića i Ngannoua: ‘To mi je nevjerojatno!‘

Miočić vs. Ngannou
 screenshot (YouTube, UFC)
UFC 260 priredba održat će se prema prvobitnim planovima

Iako je Dana White prošlog tjedna najavio kako će UFC 260 priredbu pokušati odvesti u američku saveznu državu Teksas, gdje bi se priredba predvođena Stipom Miočićem i Francisom Ngannouom održala pred punim tribinama, taj njegov plan neće se ostvariti.

White je na spomenutu ideju došao nakon što je guverner Teksasa otkrio kako će u potpunosti otvoriti svoju saveznu državu te ukinuti sve trenutne COVID-19 mjere. To uključuje i potpuno oživljavanje sporta, barem tamo gdje je isto moguće i povratak publike na tribine. Kako je predsjednik UFC-a već ranije izjavio da će, nakon što su se prvi vratili održavanju priredbi, prvi vratiti priredbama pred publikom, odmah je zagrizao. Ipak, ovim putem nije ništa ulovio. Naime, nije pronašao zainteresiranog partnera.

"Guverner je rekao da otvara Teksas, razgovarao sam s njim i on želi da se poslovi što prije nastave. Ipak, s gradonačelnicima je druga stvar. Tako da tu nemamo sreće. Iako je guverner to najavio, Teksas nažalost nije otvoren. I to me frustrira. Danas bih preselio priredbu planiranu za 27. ožujka tamo, samo da se jedno mjesto otvori, ali oni ne žele. Tako da ćemo ostati u APEX-u. Otvaranje APEX-a se na kraju pokazalo kao naša možda najbolja odluka u 20 godina", objasnio je White zašto borba za teškašku titulu neće dočekati gledatelje na tribinama.

White je osobno razgovarao s gradonačelnicima najvećih gradova i vlasnicima najvećih dvorana u najmnogoljudnijoj saveznoj državi, no nitko nije bio spreman izaći mu u susret, odnosno postati prvi, upravo ono što sam White ne namjerava prepustiti ikome drugom.

Linker
26. travanj 2024 23:18