UFC

(VIDEO) Posljednji čin velike trilogije: Pogledajte kako je Stipe ispratio Cormiera u zasluženu mirovinu

Daniel Cormier i Stipe Miočić
 Screenshot (YouTube, UFC)
Prisjetite se posljednjeg Miočićevog nastupa i velike pobjede iz susreta s Danielom Cormierom

Društvo iz UFC-a odlučilo nas je podsjetiti na posljednji čin velike teškaške trilogije u kojoj smo gledali aktualnog UFC-ovog prvaka Stipu Miočića i nekadašnjeg vlasnika dvostruke krune - Daniela Cormiera.

Od srpnja 2018. do dana današnjeg, Stipe je tri puta ulazio u UFC-ov kavez i svaki je put za protivnika imao istog čovjeka. Amerikanac Cormier slavio je u njihovom prvom susretu i to nokautom koji je stigao u posljednjoj minuti prve runde, no već u revanšu Miočić vraća pojas u svoje vlasništvo i to tako što je sjajnom prilagodbom preokrenuo vrlo atraktivan meč koji se odvio u kalifornijskom Anaheimu. Stipe je račune poravnao na UFC-u 241, a Cormiera je te večeri zaustavio udarcima u četvrtoj rundi.

Nakon takva dva susreta treći je bio neizbježan. Stipe i 'DC' ponovno su se sastali u kolovozu prošle godine, a ovoga puta o ishodu su odlučivale sudačke kartice. Nakon punih 25 minuta glavne borbe UFC-a 252 Miočić je obranio svoj pojas i Cormiera s dva poraza u nizu ispratio u zasluženu mirovinu.

'Free Fight' koji će nas podsjetiti na njihov posljednji obračun stiže nam točno dva tjedna uoči održavanja UFC-a 260, priredbe koja u noći s 27. na 28. ožujka donosi novi Miočićev okršaj s opasnim nokauterom Francisom Ngannouom.

Linker
23. travanj 2024 10:24