Regija

Prvak ONE Championshipa prozvao Soldića, on mu odgovorio: ‘Jedanaesti mjesec, učinimo to‘

Abbasov i Soldić

 Screenshot (youtube, One Championship, Jutarnji List)
Soldić se izgleda predomislio jer je rekao da mu prva borba neće biti za titulu

Prošlog mjeseca smo napokon dobili informaciju gdje će najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić nastaviti svoju karijeru. Nakon nekoliko mjeseci tajnovitosti Roberto i njegov tim su sazvali press konferenciju na kojoj su svijetu obznanili dugo čekanu vijest: Roberto karijeru nastavlja u ONE Championshipu.

Tom prilikom se Robertu i braći Dijaković na pressici pridružio i predsjednik ONE Championshipa Chatri Sityodtong koji je nekoliko puta ponovio kako mu je čast surađivati s borcem kao što je Roberto.

Nakon što se prvih nekoliko dana prašina slegla, postavilo se logično pitanje, protiv koga će Roberto i kada debitirati u azijskom gigantu. Jutros su na svom Instagram profilu postavili njegovu sliku s listom ponajboljih boraca ONE-a ispod te su postavili fanovima pitanje protiv koga ga žele gledati.

Pisali su tako fanovi svašta, a svima je u oko najviše upala prozivka prvaka Kiamriana Abbasova. Inače, Abbasov je prvak ONE Championshipa u velter kategoriji (84 kg u ONE-u). Radi se o odličnom borcu omjera 23 pobjede i 5 poraza koji je u trenutno posljednjem nastupu poražen od Reinera de Riddera, prvaka srednje i poluteške kategorije.

image

Screenshot one

Screenshot (instagram, One Championship)

Abbasov je u ONE-u od 2018. godine u kojem je odradio ukupno šest nastupa, a slavio je u četiri. Poraze su mu nanijeli de Ridder i Luis Santos, a posljednji put se borio u drugom mjesecu.

Iako je Roberto je već u nekoliko navrata rekao kako mu prva borba neće biti za titulu, napisao mu je u komentar: ‘‘Jedanaesti mjesec, učinimo to.‘‘

Linker
15. travanj 2024 13:30