Regija

Rade Opačić zaustavljen u prvoj rundi meča protiv Inocentea: Brazilac ga je završio udarcem u jetru

Rade Opačić vs. Guto Inocente

 Screenshot (youtube, One)
Srpski kickboksač dobro se borio sve do kobne ljevice kojom ga je Inocente nokautirao

Velika očekivanja imao je Rade Opačić od današnjeg meča protiv Guta Inocentea, ali nažalost po srpskog borca, težak ispit ovaj put nije prošao. 36-godišnji Inocente upisao je 40. pobjedu u svom 50. profesionalnom kickboksačkom nastupu. Brazilac je Opačića završio udarcem u jetru, a borba je okončana 27 sekundi prije kraja prve runde.

Opačić se nametnuo na početku meča, zauzeo je sredinu kaveza i dobro je pogađao low kickovima. Rade je u najavi meča isticao kako je bitno da nametne svoj tempo, jer Brazilac je najopasniji kada diktira tempo, a srpski borac dobro se pridržavao tog plana tijekom prve runde. Sredinom runde, Rade je sjajno pogodio desnicom i namirisao je krv. Silovito je nasrnuo na Brazilca, ali Inocente je jako čvrst borac i nije bio ozbiljnije uzdrman tim naletom srpskog borca. Ipak, 40-ak sekundi prije kraja meča, Inocente sjajno pogađa jetru Opačića koji završava na tlu s bolnom grimasom na licu. Bilo je jasno kako se Opačić neće oporaviti od ljevice Inocentea i meč je završen nakon dvije minute i 33 sekunde prve runde.

Ovim porazom prekinut je Opačićev niz od četiri uzastopne pobjede pod kriljem ONE-a. Srpski borac nadao se nastavku svog pohoda ka trenutno upražnjenoj tituli prvaka teške kategorije, ali Inocente se pokazao nepremostivom preprekom ovaj puta. Brazilac je došao do četvrtog uzastopnog slavlja, a bitno je istaknuti kako se radi o borcu koji je pobjeđivao imena kao što su Benjamin Adegbuyi i Hesdy Gerges.

24-godišnji Opačić morat će ponovno graditi svoju pobjedničku seriju, ali mlad je i najbolje tek slijedi za njega. Ugovor s ONE-om traje mu još minimalno dvije godine, a nakon ove borbe, preostaje mu barem još pet mečeva prema trenutnom ugovoru. Vremena za dogurati do napada na titulu svakako ima, a niti u porazu nije izgledao loše, sve do kobnog udarca u tijelo od kojeg se nažalost nije mogao oporaviti.

Linker
14. travanj 2024 16:37