UFC

Tim Paula Coste traži borbu za privremenu titulu, već imaju i idealnog protivnika

Paulo Costa
 Screenshot (YouTube, UFC)
‘To je najbolja borba za srednju kategoriju, a sviđa se i Dani Whiteu‘

U trenucima dok UFC kao jedan od najbitnijih okršaja u 2021. vidi susret aktualnog prvaka iz srednje kategorije Israela Adesanye i onog iz poluteške Jana Blachowicza, iz tima bivšeg izazivača Paula Coste stiže jasna poruka - organizirajte borbu za privremeni pojas.

S obzirom na to da će se Adesanya i Blachowicz obračunati tek 6. ožujka, Costin menadžer Wallid Ismail mišljenja je kako u tom razdoblju ne smijemo zanemariti najbolje borce srednje kategorije pa je tako predložio susret Coste i bivšeg prvaka Roberta Whittakera.

"O toj se borbi raspravlja još otkako se prvi put spomenulo da će se Adesanya preseliti u polutešku za meč s Blachowiczem. Dana White je rekao da želi taj dvoboj i da će se isti dogovoriti, a Whittaker je rekao da će se boriti isključivo za pojas. Čekamo da White to organizira", rekao je Ismail u razgovoru s MMA Fightingom.

Costu u akciji nismo gledali otkako mu je u rujnu Adesanya nanio prvi poraz u karijeri. S druge strane, Whittaker je od Israela doživio jedini poraz otkako se iz veltera preselio u srednju, a od gubitka titule upisao je pobjede nad Darrenom Tillom i Jaredom Cannonierom.

"To je najbolja borba za srednju kategoriju. Broj 1 protiv broja 2. Pobjednik, a pobjednik će biti Borrachinha... Zamislite samo koliko će PPV-a donijeti revanš s Adesanyom. E to bi bio posao. To je najbolji mogući PPV jer se njih dvojica zaista mrze. Ali kategoriju ne možemo staviti na čekanje i zato se mora dogovoriti ovaj meč za privremeni pojas. To je najbolje rješenje za UFC, a to je nešto što i White želi. On zna da će se Borrachinha protiv Whittakera dobro prodati, a zna i koliko će dobro UFC zaraditi od borbe za ujedinjenje titula", zaključio je Ismail.

Tko bi bio vaš favorit u ovom susretu?

Linker
24. travanj 2024 07:08