Regija

Rakić otvoreno gleda prema tituli: ‘Najbrži sam borac ove divizije i Jan mi odgovara kao protivnik‘

Aleksandar Rakić
 screenshot (YouTube, UFC)
Aleksandar Rakić jedan je od dva glavna kandidata za napad na UFC titulu do 93 kilograma

4. rujna datum je kojeg će Jan Blachowicz braniti titulu UFC prvaka poluteške kategorije protiv Glovera Teixeire. Bit će to druga ovogodišnja borba za prvaka, koji nakon iste želi ostati aktivan. Situacija u vrhu divizije je zanimljiva, a dva borca su nekako u prvom planu. To su Aleksandar Rakić, koji je rezultatima izborio svojevrsnu "čelnu" poziciju, ali i Jiri Prochazka, koji mu je načinom na koji je upisao svoje dvije UFC pobjedu istu prema mišljenju mnogih preuzeo.

Kad pogleda prema potencijalnim budućim borbama, Blachowicz smatra da spomenuti dvojac treba međusobno upariti i tu tražiti izazivača, a to je stav s kakvim se slaže i Aleksandar Rakić, iako na papiru možda ima i bolje reference postati izazivač bez potrebe dodatne borbe. To je potvrdio u razgovoru s Jamesom Lynchem, osvrnuvši se na svoje šanse u borbi za titulu.

"Mislim da mi Blachowicz stilski odgovara još bolje nego Thiago Santos. Ja sam najbrži borac ove divizije. Mislim na moje reakcije i kretanje. Dugo sam u sportu, s kickboxingom sam krenuo kao 13-godišnjak, a s 14 sam već imao prvu borbu. Imao sam 68 kilograma u svojoj prvoj borbi. Kretanje i brzina su uvijek bili dio mene, uvijek sam ih imao uz sebe", rekao je Rakić, prebacivši se na eventualni okršaj protiv prvaka:

"Naravno, to ne bi bila laka borba, bila bi to teška bitka. Napredujem svaki dan i imam sjajan tim iza sebe. Radimo na svakom detalju, posebno je kvalitetan bio posljednji pripremni kamp. Snimamo svaki sparing i onda zajedno gledamo runde. Tko god da vidi nešto što bi moglo biti bolje, odmah idući dan radimo na tome. Zbog toga u svakoj borbi vidite još bolju verziju Aleksandra Rakića. Više inteligencije, bolju fizičku spremu i svakako mirnijeg. Pitanje je vremena kad će doći nokaut ili prisiljavanje na predaju. Radim na svemu, da bi borba između mene i Jana bila što bolja."

Tko zna kakav bi bio stav prema Rakićevom stilu borbe da nije fanove malo razmazio sjajnim prekidima protiv Devina Clarka i Jimija Manuwe. Budući da je pokazao da može, svi bi htjeli tako što gledati što češće.

Puno toga rekao se ovime navedenim gore u tekstu, ali svoje namjere još je u kasnim nedjeljnim satima obznanio statusom na Twitteru.

"Slažem se s prvakom Janom Blachowiczem. On će doći na red nakon što uništim Prochazku, to je moje obećanje. Zadržimo polutešku kategoriju aktivnom", napisao je Rakić, označivši Danu Whitea i matchmakera Micka Maynarda.

Sve je jasno, Rakić želi priliku potvrditi kako je on jedini pravi izazivač i zaslužio je da mu UFC istu pruži. Prije svega na račun rezultata, ali i staža u promociji, koji je puno duži od onog kakav ima sjajni češki nokauter.

Linker
19. travanj 2024 02:18