Regija

Rakiću nije promakla Cormierova izjava, evo kako je reagirao na analizu ‘posebnog‘ Prochazke

Aleksandar Rakić
 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA
Bivši UFC-ov prvak nahvalio je češkog nokautera, ali i donio zaključak s kojim se neki ne bi složili

Jiri Prochazka jedna je od trenutno glavnih tema MMA svijeta. Nakon impresivnog UFC debija u kojem je nokautirao Volkana Oezdemira, ovaj zanimljivi Čeh ponovno je oduševio fanove kada je prošlog vikenda atraktivno zaustavio još jednog bivšeg izazivača - Dominicka Reyesa.

Nova velika pobjeda lansirala je 'Denisu' u trenutno jednog od najpopularnijih UFC-ovih boraca o kojem pišu svi relevantni MMA mediji, ali i kojeg hvale neka od najutjecajnijih lica ovoga sporta - uključujući i Daniela Cormiera.

"Iako to radi pomalo neoprezno, on to radi s ciljem. Mislim da je poseban, a pogledate li ovaj meč vidjet ćete da nije bio nimalo umoran. Kada u prvoj rundi nabijete takav ritam, druga obično starta malo sporije, a kako vrijeme odmiče tako se i ritam sve više i više usporava. Jiri nije usporio. A bit ću iskren s vama, kada sam vidio Reyesa nakon prve runde, činilo mi se da je samo pitanje vremena kad će ga Jiri zahvatiti. Kad god su Dominicku sjele one prekrasne kontre, ovaj nije ni trepnuo, samo bi prošao kroz iste i nastavio. Lik je poput lavine i ništa ga neće zaustaviti. Osim ako ga ne nokautirate, a ne znam tko je to u stanju napraviti osim, možda, prvaka Jana Blachowicza", rekao je Cormier u DC & Helwani showu.

Na ESPN-ovu objavu s izjavom bivšeg prvaka u dvije težinske kategorije reagirao je i Aleksandar Rakić kojeg jedni vide kao idućeg protivnika za češkog nokautera, drugi kao izazivača za pobjednika iz susreta Blachowicz-Teixeira, a treći kao nekog ispred koga se Jiri pregurao s dva upečatljiva nastupa.

"Poznajem jednog lika", napisao je Rakić u svom odgovoru na završnicu Cormierove izjave.

Je li to borba koja slijedi i kako bi po vama prošao susret Aleksandar i Prochazke?

Linker
22. travanj 2024 08:43