Regija

Razilaze li se Alen Babić i Eddie Hearn? Matchroom Boxing ponudio je osjetno manje novca od Poljaka

Alen Babić i Eddie Hearn

 Screenshot (youtube, Ifl Tv)
Hrvatski boksač Alen Babić već je dao naslutiti da nije naročito zadovoljan suradnjom s Matchroomom

Odlične vijesti za Alena ‘‘Savagea‘‘ Babića sinoć su isplivale u javnost. Ponajbolji hrvatski boksač saznao je datum i državu u kojoj će se boriti za titulu svjetskog prvaka u ‘‘bridger‘‘ kategoriji (-102 kg).

‘‘WBC je upravo naredio! 18. ožujka (treći mjesec) za WBC-ovu titulu. Babić protiv Rozanskog u Poljskoj‘‘, napisao je Babić putem Instagram ‘‘storyja‘‘.

Hrvatski boksač nadao se borbi za titulu pred britanskom publik, ali morat će ipak ići u goste kod Lukasza Rozanskog (14-0). ‘‘Krivac‘‘ za to što se borba neće održati u Velikoj Britaniji zapravo je Eddie Hearn i njegov Matchroom Boxing.

Naime, održana je licitacija (‘purse bid‘) za ovaj meč, a Matchroom Boxing bio je u konkurenciji za dobiti prava na ovaj meč. Licitacija funkcionira tako da prava pripadnu promotorima koji ponude najviše novca, a Matchroom Boxing kao jedna od najpoznatijih promotorskih kuća u svijetu boksa, ipak nije pobijedila na ovoj licitaciji.

Puno manje poznati ‘‘KnockOut Promotions‘‘ dao je veću ponudu za meč Babića i Lukasza Rozanskog. Dok je Matchroom nudio 325 tisuća dolara, Poljaci su ponudili 425 tisuća dolara i dobili su prava na organizaciju borbe.

Deset posto tog honorara pripast će pobjedniku borbe, dakle 42,5 tisuća dolara dobit će pobjednik u sklopu bonusa, a ostatak iznosa dijeli se na pola. S obzirom da se tih 42,5 tisuće dolara odbija od početnog iznosa (425 tisuća dolara), preostaje 382,5 tisuće dolara za raspodijeliti na dva jednaka dijela. Tako je Babiću i Rozanskom zagarantirana zarada od 191,25 tisuća dolara, dok će pobjednik dobiti i gore spomenuti bonus. U ovaj iznos nisu uključeni još neki eventualni bonusi koji bi mogli biti dogovoreni (prodaja ulaznica, TV prava itd.).

Poraz Matchrooma na licitaciji za ovaj meč zapravo je vrlo zanimljiv. Alen Babić nedavno je gostovao u Podcast Inkubatoru i požalio se da mu Matchroom nije dovoljno posvećen i da želi češće nastupati. ‘‘Savage‘‘ je istaknuo da se Hearn i njegova promotorska kuća najviše daju u promociju Canela Alvareza i Anthonyja Joshue, dok ostale boksače koje zastupaju ipak zapostavljaju. Babić je rekao da postoji mogućnost da završi suradnju s Matchroomom, a činjenica da Matchroom nije bio spreman nadjačati ponudu od 425 tisuća dolara daje naznake o narušenim odnosima.

Na Twitteru već kruže glasine da se Matchroom Boxing planira riješiti Babića u skorašnjoj budućnosti, ali možda se Alen Babić jednostavno riješi Matchroom Boxinga. Osvoji li ‘‘Savage‘‘ WBC-ovu svjetsku titulu u trećem mjesecu ove godine, nema sumnje da će njegov utjecaj biti puno veći nego dosad.

Linker
28. travanj 2024 08:24