Regija

Rezultati EMC 7 priredbe: Svi hrvatski borci slavili, Ishii uspavao protivnika

Satoshi Ishii
 Scott Kane/Getty images/Profimedia
Završena je sedma priredbi u režiji Elite MMA Championship organizacije

Njemačka MMA organizacija braće Dijaković uspješno je okončala još jednu priredbu. EMC 7 naziv je spomenutog događaja na kojem smo imali prilike pogledati nekolicinu regionalnih boraca. Tri borca nastupila su pod hrvatskom zastavom, a ostvarili su stopostotni učinak. Dodatnu satisfakciju pruža podatak da su sva trojica pobijedili prekidom.

Satoshi Ishii (25-13-1) nastupao je u sunaslovnoj borbi večeri protiv Pietra Capellija (8-2-0) iz Italije. Olimpijski prvak iz Pekinga došao je isprati gorak okus tijesnog poraza koji je doživio protiv Stuarta Austina na EMC 5 priredbi. Čini se kako je Ishiiju godila pauza od gotovo deset mjeseci jer je uvjerljivim nastupom došao do prekida u prvoj rundi. Satoshi ništa nije prepustio slučaju, ekspresno je došao do rušenja i ''side controla'' iz kojeg je krenuo po završnicu. Talijan se pokušao izvući iz Ishijeve kontrole, no neuspješno. Borac iz Cro Cop Gyma zaključao je ''north-side'' gušenje, Capelli je pokušao slomiti grip Satoshija te nije htio tapkati, no na kraju je završio bez svijesti. Sjajan nastup u režiji Satoshija koji nam je napokon pružio svoje pravo izdanje te je došao do prve pobjede još od siječnja 2020. godine i slavlja protiv Clebera Souse na HEAT 46 priredbi.

Ivan Zidar (7-3-0) u svom drugom nastupu pod okriljem EMC-a došao je do druge pobjede. Debi je odradio nedavno, točnije 15. svibnja te je ''giljotinom'' ugušio Tobiasa Hubera (13-22-0). Manje od dva mjeseca kasnije, Osječanin je ponovno prezentirao svu raskoš svoje ''giljotine'' te je nakon nešto manje od dvije minue borbe završio Murada Teleeva koji je sada na omjeru od pet pobjeda i dva poraza. Čini se kako bi Zidar mogao napraviti velike stvari u EMC-u.

Treći Hrvat koji je nastupio na ovoj priredbi bio je Martin Batur (6-3-0). Hrvatski teškaš ujedno je i otvorio priredbu. Srpski borac Dragan Dragojević nije bio dostojan protivnik nekoć velikom talentu regionalne scene. Batur je nakon samo 75 sekundi završio protivnika serijom udaraca te tako došao do druge pobjede u nizu. Dragan Dragojević doživio je četvrti poraz u nizu i njegov omjer sada je 1-7-0.

Denis Stojnić trebao se boriti protiv Ive Ćuka, no njegov protivnik na koncu bio je Kasper Miklasz (1-4) iz Poljske. Ako uzmemo u obzir UFC iskustvo Denisa Stojnića, jasno je kako se radi o jednom od najzvučnijih imena na ovoj priredbi. Bosansko-hercegovački borac opravdao je status velikog favorita te je pobijedio na isti način kao i Ivan Zidar. Protivnika je ugušio 'giljotinom', a 51 sekunda bila je dovoljna 14. pobjedu u profesionalnoj karijeri (14-3). 41-godišnji ''The Menace'' borbama se vratio nakon pet godina stanke i djeluje izrazito motivirano.

Ahmed Vila (7-4-1, 1 NC) bio je jedan od čak četiri predstavnike Bosne i Hercegovine. Nažalost, Ahmed i dalje čeka na prvu pobjedu od 2017. godine i slavlja protiv TIlena Kolariča na FFC 29 priredbi. Dobra je vijest kako Vila nije izgubio borbu protiv Paragvajca Edgara Davalosa (12-3-1). Jedan sudac dao je pobjedu borcu iz BiH, drugi sudac vidio je Davalosa kao boljeg borca dok je treći smatrao da se radi o neriješenom ishodu. Tako smo dobili remi podijeljenom odlukom sudaca, a VIla time nije produžio svoj gubitnički niz. Tri puta u nizu gubio je Ahmed do sinoćnjeg remija.

Srpski borac Geard Ajetović tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao je borca iz Bosne i Hercegovine, Slavišu Simeunovića. Adnan Žilić četvrti je predstavnik Bosne i Hercegovine na ovoj priredbi, a on je također izgubio tehničkim nokautom u prvoj rundi. Bolji od njega bio je njemački borac Ibrahim Cholo.

U glavnoj borbi večeri gledali smo borbu za pojas teškaškog prvaka. Njemački borac Kasim Aras (7-1-0) novi je prvak EMC-ove teške kategorije. Škot Rab Truesdale (10-7-1) izdržao je nešto manje od tri minute prije nego je njemački hrvač došao do pobjede gušenjem (RNC). Aras je kao i pretposljednjem nastupu (protiv Ruuda Vernooija) profitirao nakon sjajnog udarca desnicom. Truesdale je završio na podu, a njemački borac opako ga je udarao ''gnp-om''. Međutim, sudac nije vidio dovoljno za prekid što je navelo Kasima Arasa da uzme protivnikov vrat i završi ga gušenjem (RNC-om). Njemački borac nastupio je na EMC-ovim priredbama tri puta i svaki puta je slavio. U srpnju 2020. godine debitirao je za organizaciju braće Dijaković, a tadašnj protivnik bio mu je hrvatski borac Saša Milinković. Aras je slavio jednoglasnom odlukom sudaca, no Milinković je pružio itekako dobru borbu protiv nezgodnog borca koji je nekoliko mjeseci kasnije došao i do pojasa. Možda će upravo Satoshi Ishii potražiti osvetu svog timskog kolege i dobrog prijatelja te će iduću EMC-ovu priredbu predvoditi borba Kasima Arasa i našeg Satoshija Ishiija. Tu odluku ipak prepuštamo čelnicima organizacije, a mi ćemo s uzbuđenjem popratiti što je iduće od EMC-a.

Rezultate svih borbi pogledajte pri dnu teksta.

EMC 7 - rezultati:

Kasim Aras def. Rab Truesdale via submission (RNC) - Runda 1, 2:47

Satoshi Ishii def. Pietro Cappelli via submission (North-South gušenje) - Runda 1, 2:41

Marcin Bandel def. David Karp via submission (Heel Hook) - Runda 1, 1:33

Pascal Hintzen def. Fabio Sousa via jednoglasnom sudačkom odlukom (30:26, 30:26, 30:26)

Armen Stepanyan def. Alex Quilez via submission (Arm-Triangle gušenje) - Runda 1, 2:07

Uvodni program večeri:

Ahmed Vila vs. Edgar Davalos završilo via split draw (neriješeni ishod) (28:28, 29:27, 28:29)

Denis Stojnić def. Kacper Miklasz via submission (giljotina) - Runda 1, 0:51

Ivan Zidar def. Murad Teleev via submission (giljotina) - Runda 1, 1:54

Geard Ajetović def. Slaviša Simeunović via TKO (prekid doktora) - Runda 1, 00:57

Ibrahim Cholo def. Adnan Žilić via TKO (udarci) - Runda 1, 1:45

Martin Batur def. Dragan Dragojević via TKO (udarci) - Runda 1, 1:15

Linker
20. travanj 2024 07:03