Regija

Roberto Soldić još jednom impresivan, Kincla je završio u trećoj rundi borbe

Roberto Soldić
 SEBASTIAN RUDNICKI/KSW
Hrvatski borac ovog je puta slavljen na ozbiljan ispit, no još jednom je briljantno odgovorio

Još jedna impresivna predstava je iza KSW-ovog prvaka velter kategorije, 26-godišnjeg "Viteza iz Viteza", Roberta Soldića. Odgovorio je na najveće opasnosti koje je Patrik Kincl bio spreman mu priuštiti te je u trećoj rundi preuzeo u potpunosti kontrolu i završio ovu veliku borbu.

Prva runda borbe može se podijeliti na dva dijela. Prva polovica je protekla u stand upu te nije donijela puno toga niti s jedne strane, no zato je Soldić uzeo drugu polovicu nakon što je obranio rušenje češkog borca, a onda doveo sebe u gornju poziciju borbe na parteru te održao kontrolu do kraja runde.

Dobro je Soldić krenuo kontrolirati i drugu rundu, da bi nakon minute i pol Kincl ponovno odabrao rušenje. Ovog puta je na račun upornosti, nakon otprilike pola minute, isto i završio te prizemljio Soldića uz ogradu borilišta. U jednom trenutku Soldić dolazi do vrata i hvata giljotinu, ali ista nije bila dovoljno čvrsta. Uporan je bio Kincl, ostao je u gornjoj poziciju te iskontrolirao situaciju do kraja runde i to je bilo 1:1.

Treću rundu fenomenalno otvara hrvatski borac. Već na početku udarcem je uzdrmao Kincla koji je pokušao ostati na nogama, no nakon desetak sekundi sjeda na pod. Krenuo je Soldić odmah na njega, dolazi u gornju poziciju i kreće raditi udarcima. Dobro se postavio Kincl i uspio je dovesti se u poziciju gdje više nije primao štetu koja bi mogla u tom trenutku dovesti do prekida. Ostao je Soldić u gornjoj poziciji i nastavio strpljivo raditi. U jednom trenutku pokušava "arm triangle" gušenje, što je Kincl pokušao braniti promjenom pozicije i time se doveo u poziciju kakvu je Soldić čekao. Uspio je "Robocop" pronaći mjesto za prolazak svojih udaraca i kad je sudac vidio da Kincl na iste više ne reagira, uskočio je i prekinuo borbu.

Soldić je istog trenutka preskočio ogradu kaveza i došao do Mameda Khalidova, legende KSW-a i vlasnika pojasa srednje kategorije. Srdačno su se pozdravili, ali bilo je jasno kako je Roberto od ovog MMA velikana zatražio borbu dva prvaka. To je kasnije i potvrdio. Nakon ovako velike pobjede KSW-u bi to bio realan te zapravo očekivan potez. Čeka nas spektakl i jedna od najvećih borbi u KSW povijesti.

Linker
25. svibanj 2022 06:27