Regija

Soldić nakon pobjede preskočio ogradu i izazvao Khalidova, KSW-ova legenda spremna je na borbu

Roberto Soldić i Mamed Khalidov
 screenshot
Čini se kako bi KSW napokon mogao ugovoriti jednu od najvećih borbi u svojoj povijesti

Još je jednom Roberto Soldić uspio impresionirati sve koji su popratili njegovu posljednju borbu u KSW-ovom kavezu i ujedno novu obranu titule velter kategorije. Protiv Patrika Kincla, u glavnoj borbi KSW 63 priredbe, posao je završio u trećoj rundi. Sedma je to njegova pobjeda u osam borbi unutar KSW-a, a i za taj jedan poraz se ekspresno revanširao. Do sada je sve osim jedne borbe odradio u velteru, gotovo pa počistivši konkurenciju. U srednju je zašao jednom, borbu prije ove, no tamo je uvjerljivo savladao legendu KSW-a, Michala Materlu.

Zbog svega navedenog ne treba čuditi što je Soldić nakon ove borbe izašao van borilišta te je došao do Mameda Khalidova, zagrlio ga te krenuo razgovarati s njim. Mamed Khalidov inače je prvak srednje kategorije, ali i svakako najveći te najbolji borac u povijesti KSW-a. Veteran je to pri kraju karijere, ali popularnost mu ne jenjava. Susret sa Soldićem mogao bi i za njega biti savršen epilog za kraj.

Nakon što se Soldić vratio u borilište na proglašenje, službeni najavljivač pitao ga je o čemu je razgovarao s Khalidovim.

"Jako respektiram Mameda, veliki broj nas mladih boraca krenulo je u ovo zbog njega. Dao sam mu prijedlog da se borimo, mojoj obitelji i meni treba novac. Nakon toga, tko god pobijedi, idemo se boriti još jednom za još malo novca", rekao je Soldić uz osmijeh na licu.

Odmah nakon toga Khalidov je došao također dati izjavu, rekavši kako mu se sviđa ideja te borbe, pozvavši time Lewandowskog i Kawulskog da ju krenu ugovarati. Soldić i on nakon toga su se još jednom srdačno pozdravili.

Roberto je više puta izjavio kako mu je trenutno u KSW-u jako dobro i da mu se ne žuri u UFC, koji ga je već zvao i gdje kvalitetom svakako ima mjesta. Ako dogovori borbu ili dvije protiv Khalidova, mogla bi to biti kruna njegovih nastupa u poljskoj promociji, nakon čega bi se mogao uputiti tamo gdje ga svi žele vidjeti. Ali, da bi to napravio na onakav način kakav on želi, morat će protiv legende odraditi svoje najbolje borbe do sada. 41-godišnji Khalidov možda već je u godinama, no posljednjih borbama je pokazao kako je još uvijek itekako opasan.

Linker
25. travanj 2024 12:49