Regija

Službeno je! Poznat datum i protivnik za debi Roberta Soldića u ONE Championshipu

Roberto Soldić

 Instagram (roberto Soldić)
Radi se o ONE On Prime Video 5 priredbi početkom dvanaestog mjeseca

Najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić napokon je saznao datum i protivnika za svoj debi u ONE Championshipu. S obrzirom da se radi o neporaženom Rusu, izgleda da ga ni novi poslodavci neće štedjeti kad su u pitanju protivnici.

Točno godinu dana proći će između posljednjeg nastupa u KSW-u i debija za ONE. U svom trenutno posljednjem nastupu Soldić je nokautirao Mameda Khalidova u dvanaestom mjesecu prošle godine, a ono što sve najviše zanima jest ime narednog Soldićevog protivnika. Radi se o Muradu Ramazanovu (11-0), 26-godišnjem Dagestancu, borcu srednje kategorije (u ONE-u je to velter, 84 kg).

Ramazanov je u ONE došao početkom 2020. godine i od tad je upisao tri pobjede u azijskoj promociji. U svom trenutno posljednjem meču je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio odličnog Zebaztiana Kadestama, inače bivšeg prvaka velter kategorije, a u 2022. godini nije još nastupao.

Vijest je na svojoj službenoj WEB stranici objavio ONE Championship, a datum je 2. prosinca (dvanaesti mjesec). Radi se o ONE On Prime Video 5 priredbi, a ostatak priredbe za sada nije poznat. Bez obzira na to vjerujemo kako regionalni fanovi s nestrpljenjem iščekuju Soldićev povratak u kavez, pogotovo da vide kako će se snaći u ONE-ovom kavezu.

Ramazanov je inače odličan hrvač tako da se radi o stilski dosta teškom protivniku za Soldića, ali nadamo se kako će se u novoj promociji pokazati u najboljem svjetlu. Kategorija je do 84 kg, datum 2.12. Jedva čekamo!

Linker
28. studeni 2023 14:26