Regija

Roberto Soldić o sljedećem nastupu: ‘Kadestam se dolazi potući, ali to mu nije pametno protiv mene‘

Roberto Soldić

 Screenshot (youtube, Scmp Martial Arts)
Hrvatski MMA borac nastupit će početkom petog mjeseca na velikom eventu u SAD-u

Ponajboljeg hrvatskog borca Roberta Soldića (20-3-0, 1 NC) kroz nešto manje od mjesec dana čeka meč koji zapravo možemo okarakterizirati i kao debi u ONE Championshipu.

Da, Soldić je nastupio u 12. mjesecu prošle godine, ali meč protiv Murada Ramazanova okončan je nakon tri minute, bez službenog pobjednika. Dagestanac je koljenom u međunožje udario Soldića, hrvatski borac nije mogao nastaviti s borbom i meč je okončan ‘‘no contestom‘‘.

Pet mjeseci kasnije, Soldić će ući u kavez, ali ne protiv Murada Ramazanova kao što se priželjkivalo, nego protiv opasnog švedskog borca, Zebaztiana Kadestama (14-7-0). Radi se o bivšem ONE-ovom prvaku koji iza sebe ima čak 12 pobjeda nokautom i posjeduje uistinu razoran udarac. Soldić i Kadestam borit će se na ONE Fight Night 10 eventu, a radi se o ONE-ovoj prvoj priredbi na tlu SAD-a. Soldić se u razgovoru za ONE Championship osvrnuo na nadolazeći nastup.

‘‘On (Kadestam) mi donosi puno motivacije. Naravno, ja sam dvostruki prvak iz KSW-a, a on je bivši ONE-ov prvak. Znam da se on neće predati. On se dolazi potući, to je sigurno. Ali to nije ništa novo za mene, uistinu nije. Bio sam u tako puno dobrih i loših pozicija, spreman sam na sve. Moram pobijediti ovog tipa, jer on je na mom putu. U dobroj sam formi, bez ozljeda i osjećam se odlično. Idemo to odraditi!‘‘, započeo je Soldić, a potom se osvrnuo na ‘‘Banditove‘‘ vještine.

‘‘Uočio sam da je on jako dobar udarač i jako je čvrst. Njegov Muay Thai, jako dobro pogađa laktovima i koljenima, te je uvijek spreman pružiti ‘show‘. On je onaj tip ‘ubij ili budi ubijen‘. To neće biti dobro za njega ako tako pristupi borbi protiv mene. Bude li se borio u stojci protiv mene, imat će velikih problema. Ja sam kompletan borac i sve mogu, ali moj plan je uvijek kretati se prema naprijed i uništavati ove tipove koji se nađu ispred mene.‘‘, rekao je ‘‘Robocop‘‘.

Soldić je u svom intervjuu za ONE-ovu službenu stranicu istaknuo kako planira postati prvakom u velter kategoriji (-84 kg u ONE-u), a Kadestama planira poraziti prekidom.

Event je zakazan za 5. svibnja (peti mjesec), točnije za noć s petka (5.5.) na subotu (6.5.), a nama preostaje strpiti se još nešto manje od mjesec dana.

Linker
17. svibanj 2024 04:48