Regija

Roberto Soldić otkrio da dobro podnosi pritisak pred debi u ONE-u: ‘Od mene se očekuju završnice‘

Roberto Soldić

 Instagram (roberto Soldić)
Idućega petka ga očekuje neporaženi Dagestanac

Idućega tjedna nas očekuje borba kojoj se regionalni fanovi vjerojatno najviše vesele kada su u pitanju domaći borci, a radi se dakako o debiju Roberta Soldića u ONE Championshipu. Sljedećega petka, 2.12. pratit ćemo nastup hrvatskog borca u azijskom gigantu, a protivnik će mu biti neporaženi Murad Ramazanov.

Roberto nije nastupao skoro godinu dana, odnosno od dvanaestog mjeseca prošle godine kada je u svom posljednjem KSW nastupu brutalno nokautirao Mameda Khalidova. Dugo nakon toga je bilo veliko pitanje gdje će Roberto nastaviti karijeru, ali odluka je ipak pala na ONE koji se naveliko namjerava proširiti na Europu i Ameriku.

Kako se borba približava, Roberto je sve češće u medijima te je nedavno gostovao na YouTube kanalu ‘‘The MMA super-fan‘‘ gdje je priznao kako je malo nervozan zbog pritiska koji je trenutno na njemu.

‘‘Ima malo pritiska, no ništa specijalno. Koristim pritisak u treningu i borbama. Treniram jako. Ne uzimam vrijeme za opuštanje, fokusiran sam na svoje ciljeve cijelo vrijeme. Naravno to nije lagano, ali ljudi uvijek očekuju da završim protivnike i sve to. To je također veći pritisak nego inače ali dobro ga podnosim. Nemam nikakvih problema s tim. Pokušavam ostati na zemlji i biti ponizan sa svojim dečkima, sparing partnerima, obitelji i prijateljima‘‘, rekao je Roberto.

Sljedećega petka ga čeka neporaženi Murad Ramazanov (11-0) koji je u trenutno posljednjem nastupu svladao bivšeg prvaka Zebaztiana Kadestama. Hoće li Roberto obraniti rušenja i nokautirati Dagestanca, saznat ćemo za tjedan dana.

Linker
04. svibanj 2024 23:01