Regija

Roberto Soldić: ‘Prije četiri godine pitao sam menadžera hoće li Mamed gledati moju borbu‘

Roberto Soldić i Mamed Khalidov

 screenshot (YouTube, KSW)
KSW je danas održao konferenciju za medije čiji su gosti bili Mamed Khalidov i Roberto Soldić

Najvećom borbom u povijesti promocije nazvao je KSW sudar Roberta Soldića i Mameda Khalidova, koji će se dogoditi 18. prosinca na KSW 65 priredbi. Povijest protiv budućnosti, prvak srednje kategorije protiv prvaka veltera ili legenda protiv buduće legende. Zovite to kako god želite, činjenica je da su Poljaci za kraj godine pripremili spektakl.

Do borbe i priredbe ostalo je nešto manje od mjesec dana i tim putem Soldić i Khalidov bili su gosti KSW-ove konferencije za medije. Na njoj su se prvobitnio otkrili veliki planovi promocije za bližu budućnost, a onda je red došao na najavu ove borbe, ali i glavne borbe KSW-a 66, prve priredbe u idućoj godini.

Nažalost, zbog toga što je cijela konferencija, osim Robertovih odgovora, odrađena na poljskom jeziku, ne možemo znati što je Mamed govorio. No, zato smo čuli najavu "RoboCopa".

"Veliki je to izazov za mene, sama borba protiv legende kao što je Mamed. Deset godina svakodnevno treniram i to me dovelo ovdje. Ponosan sam onime što sam postigao. Boriti se protiv Mameda je san", rekao je Soldić, prisjetivši se jedne situacije sa svog UFC debija.

"Sjećam se kad se protiv Borysa Mankowskog borio za titulu i tad sam pitao svog menadžera hoće li Mamed gledati borbu. U dvorani imamo nekoliko momaka koji su se ovime počeli baviti zbog njega. On je veliko ime, najveće izvan UFC-a. Velik borac, snažan tip. Četiri godine nakon što sam osvojio KSW pojas borim se gotovo istog datuma, ovog puta protiv Mameda. To mi je samo dokaz da ništa nije nemoguće."

Točno četiri godine i jedan dan proći će od spomenute borbe, u koju je Soldić došao kao mladi talentirani borac, ali isto tako kao zamjena, a onda je detronizirao legendu promocije. Sad će pokušati savladati i drugu, još veću legendu.

Otkrio je Soldić i kako u pripremama za ovaj meč ima pojačanje u jednom od najboljih boraca svijeta, isto tako u borcu s kojim je već trenirao prije šest godina, kad je tek krenuo graditi svoj MMA put.

"2015. sam trenirao s Gegardom Mousasijem u Nizozemskoj i od njega sam jako puno naučio. Naučio sam kako biti miran te kako biti dobar čovjek, borac i prvak. Pohvalio je moj napredak i moju evoluciju. Rekao je da sam sad na drugom nivou, a ja sam njemu rekao da mi je potreban u pripremama za ovu borbu. Iste je kategorije, čak podsjeća na Mameda. Za parter mi pomaže Gleison Tibau, a tu su još Abud Magomedov i David Zawada. To su sve dobri dečki, ali Mamed je nešto posebno, morat ću biti fokusiran od prve do posljednje sekunde. Zbog toga sam odabrao Gegarda Mousasija", rekao je Roberto nešto i o odabranom trening partneru.

Na kraju konferencije održano je sučeljavanje i fotografiranje, a Mamed je tim putem Robertu dao da na sebe stavi i njegov pojas. Neovisno o tome kako će njihova borba proći, očito je Khalidov svjestan tko je njegov pravi nasljednik.

Linker
22. studeni 2021 19:01