UFC

Abus Magomedov napokon debitira u UFC-u: Čeka ga iskusni Uzbekistanac

Abus Magomedov i Makhmud Muradov

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia Niyi Fote/Thenews2/Zuma Press/Profimedia
Napokon ćemo ga gledati u najjačoj organizaciji

Napokon smo saznali datum debija Abusa Magomedova (24-4-1) u najjačoj organizaciji, UFC-u. Srednjaš iz UFD Gyma se zadnji put borio još krajem 2020. godine kada je na KSW 57 priredbi ugušio Cezaryja Kesika u drugoj rundi. Abus je još davno trebao debitirati u UFC-u, no problemi s vizom su ga spriječili u tom naumu.

Protivnik će mu biti iskusni Makhmud Muradov (25-7), kojeg je u trenutno posljednjem nastupu svladao Gerald Meerschaert. Muradov je prije toga ostvario tri pobjede u Octagonu, a Gerald ga je prisilio na predaju u kolovozu (osmi mjesec) prošle godine te mu tako nanio prvi poraz u UFC-u, a sedmi sveukupno.

Abus iza sebe također ima bogato iskustvo nastupa po brojnim renomiranim organizacijama poput PFL-a, KSW-a, FFC-a i drugih. Ovaj talentirani UFD-ovac je u zadnjih pet nastupa slavio tri puta, jednom je izgubio i jedna borba je završila neodlučenim ishodom.

Borba će se održati 3. rujna (deveti mjesec) u Accor Areni u Parizu, a priredbu predvode Ciryl Gane i Tai Tuivasa. Za sad je poznata i sunaslovna borba večeri, a to će biti okršaj u srednjoj kategoriji između dvojice rangiranih srednjaša, Roberta Whittakera i Marvina Vettorija.

Linker
03. svibanj 2024 09:53