Regija

Sada je i službeno: Uroš Medić ugovorio je svoj treći meč pod okriljem UFC-a

Uroš Medić

 Louis Grasse/PxImages/Newscom/Profimedia
Talentirani srpski borac nada se povratku pobjedama nakon lošeg posljednjeg nastupa

Ono o čemu se prošlog tjedna nagađalo, dobilo je i svoju službenu potvrdu. Poznat je protivnik Uroša Medića u njegovoj trećoj borbi pod okriljem UFC-a.

Omar Morales (11-2-0, 3-2 UFC), 36-godišnjak iz Venezuele, obračunat će se sa srpskim borcem lake kategorije. Morales je u UFC-u od 2019. godine, a ugovor je izborio preko Contender Seriesa, dakle na isti način kao i Medić.

Sjajno je Morales započeo svoju UFC karijeru. Jednoglasnim odlukama pobijedio je Dong Hyun Maa i Gabriela Beniteza, no onda je došao prevelik zalogaj za njega. Giga Chikadze pobijedio ga je na bodove, a Morales nakon toga upisuje jednu pobjedu (Shane Young) i jedan poraz (Jonathan Pearce).

28-godišnji Medić (7-1-0, 1-1 UFC) prošle godine debitirao je za UFC. Nokautom u prvoj rundi zaustavio je Aalona Cruza, no Jalin Turner ''submissionom'' u prvoj rundi, nanio mu je prvi poraz u profesionalni karijeri. Dakle, oba borca pokušavaju se vratiti pobjedama, nakon što su u posljednjem nastupu doživjeli poraze.

Borba će se održati 21. svibnja (peti mjesec) na UFC Fight Night 210 priredbi. Lokacija trenutno nije poznata, no vjerojatno će to biti UFC-ov Apex u Las Vegasu. Oba borca potvrdili su borbu na svojim društvenim mrežama.

Od zvučnijih borbi ugovorenih za taj event, svakako vrijedi izdvojiti meč Alexandera Gustafssona i Bena Rothwella, te obračun Ketlen Vieire i Holly Holm.

Linker
19. travanj 2024 19:42