UFC

Islam Makhachev imenovao borce koji su ga odbili: ‘Green je pristao jer mu treba novac‘

Islam Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dagestanac vjeruje kako će pobjedom nad Greenom zaslužiti napad na pojas

Kasnu promjenu protivnika, doživio je Islam Makhachev ususret ovotjednoj UFC Fight Night 202 priredbi. Dagestanac se prvotno trebao boriti protiv Beneila Dariusha, u meču koji bi nam gotovo sigurno odredio idućeg izazivača za pojas u lakoj kategoriji. Nažalost, Dariush je meč otkazao zbog ozljede, a tada su UFC-ovi čelnici krenuli u potragu za zamjenom.

Nije to bio lak zadatak. Islam Makhachev godinama je na glasu kao borac kojeg mnogi izbjegavaju i radije se ne bi borili protiv njega. Islam je prilikom gostovanja u DC&RC emisiji otkrio kako je ta praksa i dalje prisutna.

''Kad me Ali Abdelaziz nazvao i rekao da se Beneil ozlijedio, rekao sam mu: 'Hej, imamo Dos Anjosa. On bi se trebao boriti protiv Fizieva, ali Fiziev ima problema s vizom.' Rekao sam da je on (RDA) spreman i da ga nazovemo. Ipak, Dos Anjos je odbio taj meč. Tražio sam da ponudimo meč Tonyju Fergusonu, Gillespieju, Michaelu Chandleru, bilo kome. Samo mi je Bobby odgovorio. Mislim da tom tipu treba novca i zato je prihvatio ovaj meč.'', započeo je Makhachev, a zatim je kritizirao borce koji se nalaze unutar top 10 u poretku izazivača.

''Svi ovi tipovi u top 10 previše pričaju. To je tako jer imamo puno dobrih boraca koji nisu rangirani i jako je teško dogurati u top 15. Moramo promijeniti ove starce unutar top 15, a jako brzo ćemo promijeniti i kralja u lakoj kategoriji. Ubrzo mijenjamo ovu kategoriju.''

30-godišnji Makhachev nada se ''title shotu'' ako pobijedi Greena, iako Bobby nije rangiran borac. Islam smatra kako će imati itekako dobre argumente za napad na titulu i vjeruje kako će UFC udovoljiti njegovoj želji.

''Stvarno vjerujem da ću dobiti priliku, zato što ju zaslužujem. Bit ću na 10 pobjeda u nizu. Nije bitno s kime se borim. Konstantno tražim nekog rangiranog. Dali su mi sve ove tipove, a ja sam ih sve uništio. Odradio sam svoj posao. Moram pobijediti i ovog tipa. U posljednja tri nastupa, završio sam sve svoje protivnike (Dober, Moises, Hooker) i Bobby Green je idući. Nakon toga, mislim da me čeka dobra borba u Abu Dhabiju.'', rekao je Makhachev koji se nada titulu napasti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima gdje bi uživao veliku podršku s tribina.

Linker
19. travanj 2024 07:23