Regija

Sada je jasno tko je favorit za velikog Hrgovićevog protivnika: 'Svi bi htjeli vidjeti tu borbu!'

Filip Hrgović
 Alen Medjic / CROPIX
Ostvare li se planovi, najboljeg hrvatskog boksača čeka najveći izazov u dosadašnjoj karijeri

Kada je pobijedio Rydella Bookera, Filip Hrgović (12-0) je nabrojao nekoliko imena među kojima bi volio pronaći svog idućeg protivnika. Jedno od njih, bilo je i ono Amerikanca Michaela Huntera (18-1-1), inače sedmorangiranog teškaša svijeta (prema BoxRecu).

Nedugo nakon prozivke najboljeg hrvatskog boksača, javio se i Hunter poručivši da "poštuje" to što je Filip jedan od rijetkih, možda i jedini teškaš koji spominje njegovo ime.

A da je Hunter u užem izboru boksača koji bi uskoro mogli odmjeriti snage s Hrgovićem, potvrdio je i Eddie Hearn, čovjek koji zajedno s braćom Sauerland promovira mečeve hrvatskog nokautera.

Zapravo, Hearn ne da je stavio Huntera u uži izbor, već ga je istaknuo kao svog favorita.

View this post on Instagram

“Send me location” #BountyHunter

A post shared by Michael "The Bounty" Hunter II (@michaelbountyhunter) on

"Nije imao puno borbi kao profesionalac, ali je vrlo, vrlo dobar", rekao je slavni promotor za Boxing Social pričajući o Hrgoviću.

"Znam da je sparing druga priča, ali kada je nekoć sparirao s Davidom Hayeom on je sam rekao da se 'ovaj klinac zna boriti'. Znamo i što se dogodilo u Hrgović-Dubois sparinzima. Ovaj dečko je opasan, on je poseban. A borba za njega je ona s Michaelom Hunterom. To je taj meč. Već sam pričao s Kalleom Sauerlandom, našim promotorskim partnerom za Hrgovića. Bit će teško. I bilo bi lijepo da se Hunter bori besplatno jer je, navodno, rekao da se želi boriti besplatno. Siguran sam da ga nećemo moći platiti kao što smo ga plaćali dok je bio s Matchroomom, ali sam i siguran da se dobra lova vrti oko te borbe i da se radi o sjajnom meču za obojicu", rekao je čelnik Matchroom Boxinga.

Boxing News 24 navodi da je ovo borba koja će "testirati koliko Hearn dobro procjenjuje talente je nedavno odlučio da neće ponuditi novi ugovor Hunteru i to nakon što je prošlog prosinca odradio neodlučen susret s Alexanderom Povetkinom."

"Uvijek sam govorio da je Michael sjajan borac, netko tko ima sjajnu osobnost i tko izgleda dobro. Nitko se ne želi boriti s njime i, nažalost, on nije izgradio profil koji je trebao izgraditi, pogotovo dok se probijao kroz sustav. Davali smo mu puno novca za njegove borbe i volio bih ponovno raditi s njime. Stoga, Hrgović-Hunter, idemo! Da je on zvijezda i da nam donosi velike brojke, ponudio bih mu novi ugovor", komentirao je Hearn kada se pričalo o tome zašto nije produžio suradnju s Hunterom.

A uspije li ostvariti zacrtane ciljeve, Eddie vjeruje da Filipa čeka težak meč.

"On se puno kreće, lagan je i brz. Ne znam... Možda nema taj profil, ali znam da to nema nikakve veze s time koliko je dobar borac", ukratko je analizirao Hearn mogućeg Hrgovićevog protivnika, a potom se ponovno okrenuo na nevjerojatno malu popularnost u kojoj uživa jedan od najboljih teškaša svijeta.

"Hunter ima devet tisuća pratitelja na Twitteru, a pričamo o liku koji bi trebao biti zvijezda. Glavni problem je u tome kako se izgradila priča oko njega. On se borio s Usykom i pružio mu sjajan meč, a ja nisam nikad čuo za njega. A kada je prešao u teškaše i pobijedio Martina Bakolea, opet nisam čuo ništa o njemu. To je strašno. No, onda sam čitao da se borio s Usykom i rekao - 'Oh, OK.' Ne mogu vam reći dovoljno dobrih stvari o Michaelu Hunteru. S njim nemam nikakvih problema. A, uz to, on je vrlo težak protivnik za Hrgovića i mislim da ne postoje oni koji ne bi htjeli vidjeti tu borbu", zaključio je slavni promotor.

Važno je i spomenuti kako je u ponedjeljak Filip najavio da bi mogao odraditi još jedan meč i to već 19. prosinca u Zagrebu, a ostvari li se taj plan, Hunter neće biti taj s kojim će se ove godine naći u ringu. Sedmorangirani teškaš svijeta, kao i ostala imena koja je Filip ranije prozvao, dolaze izgleda u obzir tek za drugi ili treći mjesec 2021. godine.

"Protiv nekoga od boksača koje sam prozvao bih se trebao boriti u veljači ili ožujku. I to je sigurno, radim taj jedan veliki iskorak. Cilj je podići se na službenim ljestvicama izazivača. I to je neovisno o tome hoće li biti ovog meča u prosincu. Tada ću se boriti protiv nekoga iz samog svjetskog vrha", izjavio je u ponedjeljak Hrgović.

Linker
27. travanj 2024 01:28