Regija

Sara Beram ‘školovala‘ protivnicu, Matteo Komadina iznenađujuće izgubio na startu Europskih igara

Matteo Komadina, Sara Beram

 Hrvatski Boksački Savez
Sutra boksaju još dva predstavnika hrvatske reprezentacije

Prvi dan Europskih igara za našu boksačku reprezentaciju startao je polovičnim uspjehom. Boksač iz BK Rijeka, Matteo Komadina, boksao je prvi od hrvatskih predstavnika, te nažalost završio svoje natjecanje i priliku za plasman na Olimpijske igre.

U meču do 63,5 kilograma Matteo je izgubio od mlađeg i neiskusnijeg protivnika s Kosova koji je na iznenađenje mnogih sada prošao u osminu finala.

Dojam je popravila Sara Beram, koja je protiv njemačke boksačice Marie Lene Buechner pokazala sve čari ovoga sporta. U kategoriji do 60 kilograma tehnički i taktički nadmudrila i poigrala se s nižom i agresivnijom protivnicom kroz sve tri runde, što je u konačnici rezultiralo pobjedom jednoglasnom

sudačkom odlukom, te start kakav priliči nekome tko se ima namjeru plasirati na Olimpijske igre.

Sara je ‘školovala‘ protivnicu držeći ruke nisko, krećući se unatrag i pogađajući s distance u svakoj prilici koju bi dobila. Okretala je protivnicu čim bi ova krenula u napad, brzo je mijenjala smjerove kretanja, te učinila da njezina protivnica djeluje kao da nisu na istom nivou natjecanja.

Sutra, 24.06., boksa Gabrijel Veočić protiv Bugarina Kristijana Nikolova, te Marko Čalić protiv Džemala Bošnjaka.

Za plasman na Olimpijske igre kod Marka Čalića i Marka Miluna potrebno je plasirati se u finale, dok je kod svih ostalih dovoljno osvojiti brončanu medalju.

Linker
29. travanj 2024 21:19