Regija

Sara Luzar Smajić sve je bliže samom vrhu: Napredovala je dva mjesta u poretku izazivačica

Sara Luzar Smajić

 Screenshot (ksw)
26-godišnja Hrvatica visoko je rangirana unutar KSW-ove muha kategorije

Proteklog vikenda na KSW 69 priredbi, ponajbolja hrvatska MMA borkinja Sara Luzar Smajić (4-1-0) upisala je svoju drugu pobjedu pod okriljem najjače poljske MMA organizacije.

Težak i tijesan meč odradile su Natalia Baczynska i naša Luzar Smajić, a Sara je pobijedila podijeljenom sudačkom odlukom. Poljakinja je u ovaj meč ušla sa šest uzastopnih pobjeda, ali protiv Sare je doživjela svoj drugi poraz u profesionalnoj karijeri.

Nova pobjeda Saru je dodatno pogurala ka vrhu KSW-ove muha kategorije. Poljaci trenutno nemaju prvakinju i to mjesto je upražnjeno. Anita Bekus (5-2-0) zauzima prvo mjesto u poretku izazivačica, a na drugoj poziciji nalazi se Sylwia Juśkiewicz (10-6-0).

Sara Luzar Smajić pobjedom protiv Baczynske napravila je skok za dva mjesta te je sada treća u KSW-ovoj muha kategoriji. Možda upravo u idućem nastupu dobije priliku boriti se za KSW-ovu titulu, ali treba pričekati odluku promocije.

KSW prvakinja u muha kategoriji nije imao još od 2018. godine. Tada je Ariane Lipski napustila promociju i svoju titulu, zbog potpisa s UFC-om. Hoće li Hrvatska nakon Gorana Reljića, Antuna Račića i Roberta Soldića dobiti i prvakinju u KSW-u, vrijeme će pokazati.

Linker
12. travanj 2024 10:21