Regija

Sara Luzar Smajić: ‘Vodstvo KSW-a zna koliko su visoke moje ambicije, dolazim spremna na sve‘

Sara Luzar Smajić
 Instagram
Još je samo nekoliko dana ostalo do izlaska popularne hrvatske borkinje na veliku MMA scenu

Dočekala je napokon Sara Luzar Smajić tjedan u kojem će debitirati unutar borilišta KSW promocije. Bila je to javna tajna već mjesecima, ali zbog nekih poteškoća unutar promocije se neko vrijeme čekalo. Zapravo, sve dok Sara nije imala službeno ugovorenu borbu, KSW nije javnosti otkrivao da je postala njihovom borkinjom.

Tako zapravo nikoga nije iznenadila informacija kako će hrvatska borkinja nastupiti 4. rujna u Varšava na KSW 63 priredbi. Tako je čeka borba protiv Atiane Alvarez, djevojke iza koje stoji jedan uspješno odrađen profesionalni nastup. Nije tako bilo puno materijala iz kojih se o njoj nešto posebno detaljno može saznati.

"O protivnici ne znam previše osim toga da preferira grappling. Ali, to zapravo nije niti bitno, moram uvijek biti spremna na sve", otkrila nam je kratko Sara nešto o protivnici, potvrdivši ¸kako bi se ključna strategija najveće dosadašnje borbe zapravo mogla kreirati u samom borilištu.

U KSW dolazi vrlo ambiciozna. Iako direktnih komunikacija s Lewandowskim i Kawulskim još nije imala, rekla nam je kako se njen menadžer Ivan Dijaković pobrinuo da oni budu upoznati s time kolike su njene ambicije. Kako sama kaže, one odlaze poprilično visoko.

Ambicije je definirala nakon dolaska u Düsseldorf, u dvoranu Ivana Dijakovića. Tamo je krenula s ozbiljnim treninzima te je višestruko napredovala u raznim segmentima borbe.

"Istina, sad je prošlo već nešto više od dvije godine kako sam tu. Opisala bih se kao potpunija borkinja. Hrvanje i grappling sam definitivno podigla na novu razinu tako da sam puno bliže tome da postanem dobro potkovana borkinja u svim segmentima, što svakako namjeravam biti", potvrdila je, dodavši nešto o tome što svatko tko je radio s njom dijeli isto mišljenje. Da je u pitanju jedna nevjerojatno velika radnica:

"Cijeli svoj život sam u sportu. Gimnastika, atletika... Oduvijek sam imala spartanski odgoj, što kod kuće, što u dvoranama, ali činjenica je da nikad nisam uživala u tome koliko uživam sad. Napokon sam sazrela, pronašla sebe i osvijestila se, shvaćam da ako ne dam sto posto od sebe, da ću se kasnije u životu pitati jesam li mogla biti bolja. Uostalom, moja obitelj cijeli život živi dosta skromno i bilo bi lijepo kad bi im u dogledno vrijeme mogla pomoći."

Na priredbi će nastupiti sa svojim timskim kolegama, Antunom Račićem koji će se boriti po prvi put otkako je ostao bez titule KSW prvaka bantam kategorije te s Robertom Soldićem, koji priredbu predvodi borbom protiv Patrika Kincla. To joj svakako puno znači. A koliko joj znači što će se boriti prije njih?

"Osjećaj nastupati na istoj priredbi s njima je odličan, puno mi je lakše kad pored sebe imam ljude s kojima provodim puno vremena u dvorani. Nemam nekakav osjećaj je li mi lakše ili teže, bitno mi je samo da odradim svoj posao kako treba", jasan je stav.

Još smo je upitali kako trenutno izgleda njen dan u Düsseldorfu.

"Iskreno, dosta je slično zatvoru haha. Uglavnom imamo dva teška treninga dnevno, tako da ja svoje slobodno vrijeme većinom koristim za odmor i opuštanje. Kuća-dvorana i dvorana-kuća, tako u krug", objasnila je ukratko svoj život, ono što je odabrala s ciljem da ostvari nešto na sportskom polju. Prilika za tako nešto joj se krenula otvarati. Prva KSW borba trebala bi dati odgovor na pitanje gdje ju trenutno kvalitetom i potencijalom možemo smjestiti.

U svakom slučaju, Sara je još dovoljno mlada da svoj uspon može graditi polako, borbu po borbu, uz polagano podizanje kvalitete svoje opozicije. Kad se nekome osiguraju takvi uvjeti napredovanja kroz karijeru, onda je lakše i uspjeti.

Linker
23. travanj 2024 14:07