Regija

Satoshii Ishii odlazi u kickboxing, nastupit će na priredbi japanske K-1 organizacije

Satoshi Ishii
 Instagram
Nova borilačka avantura je pred bivšim zlatnim olimpijcem

Nakon što je posljednjih godina kombinirao nastupe u MMA-u i grapplingu, uz podosta loš ukupni omjer pobjeda i poraza, Satoshi Ishii za svoju će se novu borilačku avanturu uputiti u rodni Japan te u sport u kojem se još nije okušao. Riječ je zapravo o sportu koji je jedan od glavnih aspekata MMA-a, kickboxingu.

Legendarna japanska K-1 organizacije, koja unatoč raznim problemima još uvijek egzistira, danas je objavila program svoje priredbe planirane za 20. rujna u Yokohami. Na njemu se našao i borac koji posljednjih godina nastupa pod hrvatskom zastavom te je u međuvremenu dobio i hrvatsko državljanstvo.

U kickboxingu će se okušati protiv provjerenog imena. To je Ryo Aitaka, japanski policajac koji prema podacima s interneta u kickboxing karijeri ima 22 pobjede i devet poraza. Posljednjih pet nastupa odradio je u K-1 organizaciji i to tako da je u prva dva slavio, dok je nakon toga tri puta poražen. Protiv Ishiija će tako pokušati izbjeći četvrti poraz u nizu.

Iako Ishii nema bazu u borbi na nogama, treninzi s raznim borcima, a posljednjih godina s Mirkom Filipovićem, Stipom Drvišem i ekipom iz Cro Cop Teama, sigurno su pozitivno djelovali na njega te ne možemo reći kako u Japan odlazi bez samopouzdanja potrebnog za doći do pobjede te vjere u svoje vještine. Sparinzi s takvom ekipom na svakoga djeluju pozitivno.

Nismo samo sigurni je li Cro Cop svog bivšeg dvostrukog protivnika, a sada učenika, savjetovao po pitanju prihvaćanja ove borbe. Naime, poznato je kako je Filipović ostao u jako lošim odnosima s osnivačem K-1 promocije, Mikeom Kimom, koji nije isplatio honorare velikom dijelu boraca koji su 2012. nastupili na zagrebačkoj Grand Prix priredbi. Onoj na kojoj je Filipović postao posljednji pobjednik onog pravog i originalnoj K-1 GP turnira.

K-1 je u međuvremenu nastavio egzistirati u Japanu, većinom uz nastupe boraca iz Japana i okolice te tek uz poneku priredbu globalnijeg izražaja.

Linker
14. travanj 2024 16:17