Regija

‘Savage‘ u razgovoru s Hearnom najavio svoj meč: ‘Nije me briga za Balskog, ne znam niti kako izgleda‘

Alen Babić

 Screenshot (youtube, Matchroom Boxing)
Alen Babić ovog vikenda boksat će najveći meč svoje dosadašnje karijere

Četiri dana dijele nas od novog nastupa Alena Babića. Hrvatski boksač odradit će profesionalni debi u ''bridgerweight'' kategoriji (-102 kg), a protivnik će mu biti opasni Poljak Adam Balski (16-1-0). ''Savage'' će protiv Balskog boksati za WBC-ov (Silver) pojas u ''bridgeru'', a radi se o nominalno najvećem meču u Babićevoj dosadašnjoj profesionalnoj karijeri.

Ususret borbi, poznati boksački promotor Eddie Hearn sjeo je s Alenom Babićem te su odradili kraći intervju za Matchroom Boxing.

Hearn je izjavio kako dugo vremena govori da je ''cruiserweight'', a naročito ''bridger'', prava kategorija za Babića, ali je istaknuo kako Alena nije briga te da je spreman boriti se i protiv puno većih tipova. Međutim, sada Babića čeka izuzetno kvalitetan protivnik, ali boksač koji neće imati osjetnu prednost u fizičkoj veličini. Babić se osvrnuo na cjelokupnu situaciju.

''Ovo je sjajan meč i sviđaju mi se i manji tipovi. Vidio si što sam napravio (Damianu) Chambersu, a on je dobar boksač iz 'cruiser' kategorije, čak je i veći od mene. Puno je lakše nokautirati manjeg tipa, jer ovi veći tipovi ponekad su prečvrsti za moje kosti i lomim svoje šake svaku borbu. Ovaj tip (Balski) će biti lakši za nokautirati. Tako gledam na ovaj meč. Ne želim da zvuči kao da ga ne poštujem, ali jednostavno se radi o mom viđenju situacije. Nije me niti briga za Balskog. Ne znam niti kako izgleda, a moj mentalitet uvijek je takav.''

Hearn se nadovezao spomenuvši Oscara Rivasa, WBC-ova prvaka ''bridger'' kategorije, a ''Savage'' ne taji kako je taj pojas njegov veliki cilj.

''Želim njegov pojas, osim ako netko drugi ne preuzme pojas od njega. Ali to se ne može dogoditi, jer ja sam sljedeći na redu. Želim pojas, bilo kakav pojas, samo da ga netko može držati iznad mene.''

Babić će se ovog vikenda ponovno boriti u londonskoj O2 Areni, a radi se o uistinu velikoj pozornici za boksače. ''Savage'' je još uvijek u relativno ranoj fazi svoje karijere i najbolje tek slijedi, a već treći puta nastupit će u ovoj dvorani. Morgan Dessaux i Eric Molina padali su u prethodna dva nastupa unutar O2 Arene, a Balski bi trebao biti sljedeći na redu.

''Ovo je najbolja arena na svijetu. U posljednjem meču protiv Spilmonta, ostao sam dužan ljudima. Bio je to dobar meč, nokautirao sam ga, ali nisam bio niti blizu svojih mogućnosti. Ovime ću se iskupiti svojim navijačima.''

Kompletan razgovor Babića i Hearna možete pogledati pri dnu ovog teksta.

Linker
26. travanj 2024 13:45